Anmeldelse

Need for Speed: Hot Pursuit 2

Need for Speed: Hot Pursuit 2 handler om å råkjøre med en monster av en bil mens politiet febrilsk prøver å stoppe deg med alle tilgjengelige midler. Spillet er det sjette i arkade-serien i Need for Speed-franchisen, og er nå ute på alle plattformer.

Side 1
Side 2
Side 3

Need for Speed: Hot Pursuit 2 er nesten som to spill i et (eller tre). Det finnes to like store mesterskap som kan du kan kjøre, som hver består av 33 individuelle løp. Det ene mesterskapet heter "Hot Pursuit" og det andre "Championship". "Hot Pursuit" består av å kjøre så godt du kan mot en håndfull antall motstandere samtidig som politiet prøver å stoppe deg med alle tilgjenglige midler. Akkurat som i GTA3 bruker Need For Speed: Hot Pursuit 2 et system med 1 til 5 stjerner for å vise hvor høyt oppe du er på "wanted"-listen til politiet. Jo høyere oppe du er, desto mer aggressive blir politiet. De sender flere biler etter deg på en gang og bruker vei-blokkader med spikermatter, og sender helikoptre etter deg. Helikopterne kaster av ting slik som eksploderende tønner på veien, i et desperat forsøk på å prøve å stoppe deg. Politiet stopper deg ved å kræsje inn i deg helt til bilen stanser. Når du først har blitt tatt, er løpet over. Jeg må si at det gamle systemet hvor politiet måtte presse deg til å kjøre under en viss fart og du deretter får 2 bøter før du blir tatt, var mye bedre.

Det eksisterer en del missforståelser rundt dette spillet. Spillet markedsføres som om det er det samme spillet som har blitt sluppet på alle plattformer, men det er det ikke. PS2-versjonen av spillet er nemlig utviklet av et annet selskap enn de som har utviklet GameCube-, Xbox- og PC-versjonen. Det er dermed viktig å få med seg at vi har testet Need for Speed: Hot Pursuit 2 til GameCube. PS2 er det foretrukne konsollet for EA, og den versjonen av spillet går også for å være mye bedre. EA har prøvd å variere så mye som mulig for at ikke spillet skal bli ensformig. I hvert løp kan du kun kjøre noen utvalgte biler som blir råere og råere lengre ut i mesterskapet. I for eksempel "German Showndown Tournament", er det Porsche Carrera GT og Mercedes CLK GTR som står på menyen. Etter hvert som bilene dine blir bedre, blir også målene vanskeligere, og både konkurrentene og politiet får bedre biler. Politiet blir også en del smartere og mer aggressive på å tilkalle forsterkninger. Det finnes 5 forskjellige måter løpene blir utført på; alt fra at du selv er politi og skal stoppe andre råkjørere, til "lap-knockout" hvor sistemann over målstreker faller av etter hver runde.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden