Neste GRID blir mer autentisk

Codemasters har annonsert sitt nye bilspill.

Codemasters

Britiske Codemasters har annonsert GRID Autosport, et nytt bilspill som skal lanseres for Xbox 360, PlayStation 3 og Windows-baserte PC-er i juni.

Som vanlig i GRID-serien slippes du løs i flere racingdisipliner, og spillet har en kampanjemodus der du må gjøre sponsorene fornøyd samtidig som du overvinner rivalene dine og stadig tar nye steg fremover i karrieren.

Underveis får du kjøre alt fra standardbiler i Touring Cars-klassen til hyperbiler, GT-biler og ensetere med ekstrem kraft. Du får til og med kjøre rallybil eller delta i gateløp, skal vi dømme etter spillets annonseringstrailer.

Handlingen foregår på over 100 separate ruter satt til 22 forskjellige miljøer, ifølge Codemasters.

Mer realisme enn før

Denne gangen lover Codemasters en mer autentisk opplevelse enn i tidligere GRID-spill, og i den forbindelse er selvsagt den tradisjonelle bak rattet-synsvinkelen tilbake. Kjørefysikken skal også være mer autentisk enn i noe tidligere GRID-spill.

Spillet skal være utviklet i samarbeid med profesjonelle førere, og som navnet tilsier har også bilbladet Autosport en finger med i spillet. Deres eksperter skal ha vært med på å sikre at kjørefølelsen blir så autentisk som mulig, uten at spillet vender seg bort fra seriens tradisjonelle, brede publikum.

Vrooom. (bilde: Codemasters).

I enspiller loves vi intelligente datamotstandere tilpasset de ulike disiplinene du kjører, Codemasters sier de skal reagere naturlig på det du foretar deg på banen.

Flerspiller støttes også, både ved hjelp av delt skjerm og via nettet, og spillet har en rekke moduser. Disse inkluderer ukentlige utfordringer over RaceNet og lokale festmoduser som «demolition derby».

Codemasters skryter også av at spillet er deres mest skalerbare Windows-produkt til nå. På den ene siden skilter det med støtte for 4K-oppløsning og teksturer, og på den andre siden skal det ifølge utviklerne tilby grafikk med «konsollkvalitet» på Windows-baserte nettbrett.

Da Kristian Aasgaard anmeldte forrige spill i serien beskrev han det som bilspillenes svar på Call of Duty.

Siste fra forsiden