E3 2019 - Rainbow Six Quarantine

Neste Rainbow Six er et slags zombiespill?

Det virker sånn.

På Ubisofts E3-konferanse idag fikk vi plutselig se en mystisk trailer mange av oss først trodde var en oppfølger til ZombiU. Vi ser i førsteperson en soldat som kravler baklengs mens armen hans holder på å forvandle seg til noe grotesk. Da det kommer noen nye soldater for å hjelpe svimer vår mann tilsynelatende av. Spillet det viste seg å være var ikke et nytt ZombieU, men Rainbow Six Quarantine.

Quarantine blir et førstepersonsskytespill for tre spillere hvor man sammen skal overleve mot en slags infeksjon som lager monstre. Det blir etter det vi kan huske det første i serien som bryter med den relativt nøysomme militære realismen skytespillserien hittil har vært kjent for. Riktignok kan det minne noe om Outbreak-modusen til Rainbow Six Siege fra ifjor, som godt mulig var en måte å teste vannet på for utviklerne. Spillet kommer tidlig 2020 til Windows, Xbox One og PlayStation 4.

Les også: Her er programmet for E3 2019 »

Realistisk militæraction

Tom Clancy er en amerikansk forfatter kjent for tykke, realistiske militærromaner. Jakten på Rød Oktober, en film de fleste sikker kjenner, er for eksempel basert på en av hans bøker. På 90-tallet kjøpte Ubisoft navnet hans for å bruke det i tittelen til diverse realistiske militærspill de laget som Ghost Recon. I begynnelsen blandet Tom Clancy seg også opp i hvordan disse spillene var. Han reagerte blant annet sterkt på at Sam Fisher i Splinter Cell-spillene, som også bærer hans navn, hadde tre forskjellige typer kikkerter i én hodeinnretning. Tom Clancy døde i 2013. Dette blir altså, etter det vi kan huske, det første fulle Tom Clancy-monsterspillet.

På den lyse siden er Rainbow Six-spillene jevnt over kjent for høy kvalitet. Rainbow Six Siege fikk en dårlig start, men har siden utviklet seg til et av de mest populære, levedyktige og kritikerroste skytespillene på markedet.

Les alt om E3 2019 på Gamer.no »

Siste fra forsiden