– Neste Xbox får Blu-ray

Men det er ikke sikkert den godtar brukte spill, hevder kilder.

Det er god fyr på ryktebålet rundt Microsofts kommende stuekonsoll nå om dagen, og ulike kilder hevder å ha kunnskap om både funksjoner og spesifikasjoner.

Større spill

Selv om Microsoft foreløpig ikke ønsker å kommentere eller bekrefte utsagnene, er noen av disse rapportene absolutt interessante.

Nå hevder blant annet kilder Kotaku har snakket med at Microsofts nye konsoll vil benytte seg av Blu-ray-skiver.

Får vi en videreutviklet Kinect, tro?

Dersom informasjonen fra kildene stemmer, vil det bety at spill til den nye konsollen kan inneholde opp til 50 GB data. Dagens Xbox 360 benytter seg som kjent av ordinære DVD-er, hvilket innebærer en størrelsesbegrensning på 9 GB, mens PlayStation 3 har kjørt Blu-ray siden den ble lansert.

Kildene mener også å kunne si at den kommende Microsoft-konsollen vil være utstyrt med en form for sperre mot brukte spill. Nøyaktig hva dette innebærer, visste kilden derimot ikke. Hvis vi skal spekulere litt videre, kan vi anta at det kan være snakk om en form for tilknytning til en spesifikk Xbox Live-konto.

Samtidig hevdes det også at den nye Xbox-en vil introdusere en videreutviklet Kinect-bevegelsessensor. Den nye sensoren skal ettersigende utstyres med en egen prosessor, opprinnelig tiltenkt den første Kinect-en, som vil la bevegelsessensoren registrere og behandler mer komplekse bevegelser.

Noen offisiell informasjon om den nye konsollen har Microsoft ennå ikke kommet med, og som tidligere nevnt ønsker de heller ikke å kommentere utsagn fra angivelige kilder. Enn så lenge er altså disse rapportene kun spekulasjoner og bør tas med en klype salt.

Les også: Ny Xbox kan få opptaksfunksjoner

Siste fra forsiden