Nettbutikken GOG vil ha like priser for alle

GOG har lyttet til kritikken og beklager innføringen av regionbaserte priser.

De fleste nettbutikkene som selger spill via digital distribusjon har forskjellige priser for produktene avhengig av hvor kjøperne befinner seg. En europeisk kunde må vanligvis betale mer enn en amerikansk kunde, mens en russer sannsynligvis slipper langt billigere unna.

Rettferdig pris var en kjerneverdi

GOG har alltid hatt like priser for alle, og frem til nylig var dette noe de ofte trakk frem som en av sine kjerneverdier. Men i februar sa de at de ville introdusere regionbaserte priser på enkelte titler, for å sikre seg flere spill. Det kom kort etter at Humble Store gjorde det samme.

GOG har nok en gang lagt opp rettferdige priser som en kjerneverdi.

Resultatet ble et ramaskrik hos nettbutikkens brukere, og nå har GOG snudd. I en oppdatering på nettstedet betegner de avgjørelsen om å innføre regionbaserte priser som en feiltakelse, og beklager det overfor brukerne:

– Vi er ikke perfekte. Vi utforsker nye områder, og gjør feil. Vi trodde DRM-fritt var så viktig at dere ville foretrekke flere DRM-frie spill, og at rettferdig pris var mindre kritisk og kunne ofres i noen tilfeller. De siste to ukenes kommentarer i forumet vårt viser at det ikke er tilfelle. Vi hørte ikke på dere, og vi sviktet dere. Vi burde ikke ofre en av kjerneverdiene våre for å fremme en annen. Vi er lei for det som har skjedd.

Vil betale tilbake prisforskjell i form av kreditt

De kan likevel ikke love at alle spill får lik pris i hele verden. Det de nå vil gjøre er noe annet, nemlig at i de tilfellene hvor europeere må betale mer enn amerikanerne, får europeerne tilbake de ekstra pengene i form av kreditt hos butikken.

I øyeblikket har de ikke innført muligheten til å lagre kreditt på kontoen til brukerne. Det vil si at folk som må betale høyere pris får gratiskuponger i stedet. Men dette vil endres snart. I tillegg vil de innføre muligheten til å velge om man vil betale i amerikanske dollar eller sin lokale valuta.

Interessant nok ser det ut som norske brukere fortsatt får de amerikanske prisene. Dette gjelder blant annet også sveitsere, så det kan virke som europeiske priser kun gjelder i EU. Det er også viktig å understreke at prisen på de fleste spillene hos GOG vil fortsette å være lik overalt. Endringen gjelder primært nye spill som GOG skal distribuere ved lansering.

Om du ofte handler nye spill via digital distribusjon bør du forøvrig lese vår store test av spillbutikker på nettet.

Siste fra forsiden