News Corp vil kjøpe Eidos

News Corp, et av verdens mektigste medieselskaper er i følge britiske kilder i ferd med å kjøpe Eidos.

I den siste tiden har Eidos flere ganger gått ut offentlig og sagt at de ønsket å finne noen som kunne kjøpe selskapet, etter at de i lang tid har slitt med å tjene penger. Nå ser det ut til at sjefene i selskapet har fått ønsket sitt oppfylt, for i følge nettstedene GameSpot og Gamesindustry.biz, som begge siterer britiske kilder nær den London-baserte utgiveren, gjøres alt nå klart til at mediegiganten News Corp skal ta over selskapet.

I følge rapportene skal News Corp kjøpe hele Eidos, og beholde selskapets struktur intakt. Dette er gode nyheter for de som jobber hos Eidos - hvis kjøperen hadde vært en annen spillutgiver ville de sannsynligvis kun hatt bruk for Eidos sine utviklerstudioer (som inkluderer IO Interactive, Core Design og Crystal Dynamics) og franchiser (inkludert Thief, Deus Ex, Hitman, Tomb Raider og Championship Manager). Dermed hadde Eidos som utgiver sannsynligvis blitt en saga blott.

Om News Corp kjøper dem vil de imidlertid sannsynligvis fortsette omtrent som før. Nøyaktig hva slags konsekvenser et slikt oppkjøp får på lengre sikt er vanskelig å spå, men det er usannsynlig at News Corp kjøper selskapet uten å ha visse planer for den videre driften. Med en sterk aktør som News Corp i ryggen er det ikke usannsynlig at Eidos for alvor kan ta opp konkurransen med de største konkurrentene i spillindustrien.

News Corp eier allerede kjente navn som FOX-nettverket (som inkluderer 20th Century Fox), Sky Broadcasting, aviser som The New York Post og The Sun, samt bokutgiveren HarperCollins. Selskapet ble grunnlagt og ledes av australske Rupert Murdoch. I følge både GameSpot og Gamesindustry.biz forventes det at avtalen mellom de to selskapene signeres i løpet av de kommende dagene.

Siste fra forsiden