Ni No Kuni fikk toppscore av oss – nå kommer oppfølgeren

Level 5 er i gang med Ni No Kuni II: Revenant Kingdom.

Bandai Namco/YouTube

Ni No Kuni, et samarbeid mellom spillutviklerne Level 5 og filmskaperne i Studio Ghibli, ble på en måte PlayStation 3s svanesang. Det var et vakkert og yndig lite spill som fikk toppkarakter fra Gamer.no da det ble lansert i 2013.

Video: Bandai Namco Entertainment America/YouTube

Nå har Level 5 gitt seg i kast med oppfølgeren – tilsynelatende uten gjengen fra Studio Ghibli – og skal slippe den til PlayStation 4. Ni No Kuni II: Revenant Kingdom ser, om mulig, enda bedre ut enn forgjengeren, og vil forhåpentligvis være enda bedre å spille også.

Gjenskap et kongerike

Ni No Kuni II foregår en god stund etter det første spillet, men ser ikke ut til å være spesielt knyttet til det. Protagonisten Oliver har blitt byttet ut til fordel for Roland, en litt eldre guttepjokk som mest sannsynlig har blitt trukket inn i Ni No Kuni fra en parallell verden.

Etter at barnekongen Evan blir avsatt i et statskupp av en ondsinnet røyskatt bestemmer Roland seg for å hjelpe Evan med å samle følgere og gjenoppbygge kongeriket sitt.

Alt blir vakkert gjengitt i en tegnestil lik det første spillet, med et vell av herlige små bakgrunnsdetaljer. Dette blir i hvert fall en visuelt lekker spillopplevelse.

Et annet japansk rollespill er i vinden for tiden:
Her er den første skikkelige traileren til det nye Final Fantasy VII »

Siste fra forsiden