Niåring bitt i fjeset av hund

Nintendogs får skylda.

Folk har prøvd å gi videospill skylden for mye rart tidligere, blant annet knivslagsmål, fedme hos barn, skolemassakrer, og på toppen av det hele: labre salgstall hos Toyota.

Nå kan britiske medier melde at en ni år gammel jente har blitt angrepet av en bullmastiff, og DS-spillet Nintendogs er utpekt som syndebukk.

Megan Walker var på besøk hos venner da ulykken skjedde. Hun satt i sofaen og spilte Nintendogs på DS-en sin da familiens hund plutselig angrep. Jenta ble dratt ned på gulvet og bitt flere ganger i ansiktet, og hunden skal ha revet av henne overleppa. Hunden ble senere avlivet.

Snartenkte politimenn la overleppa på is, og kirurgene klarte heldigvis å sy den på igjen. Nå er jentas bestemor overbevist om at spillet har skylda, og vil advare andre mot å spille Nintendogs når det er ekte hunder tilstede.

Eieren av hunden har ikke uttalt seg til avisene, men skal ha sagt til politiet at niåringen kan ha sparket hunden, og dermed utløst angrepet.

Bestemoren tror derimot ikke at hunden ville angrepet dersom jenta ikke hadde spilt Nintendogs, og mener bjeffelydene i spillet fikk hunden til å reagere. Da ville det kanskje vært en bedre idé å skylde på eieren, siden hunder som blir rabiate av å høre andre hunder bjeffe neppe har fått særlig god oppdragelse.

Hva om bjeffingen hadde kommet fra et naturprogram på fjernsyn; ville bestemoren skyldt på TV-en da?

(Kilder: Kotaku, Daily Mail)

Les også: Dolphin Friends for DS
Les også: Nye hunder i europeisk Nintendogs
Les også: Anmeldelse: Nintendogs

Siste fra forsiden