Nintendo åpner ikke for homofile forhold i sin livsstilsimulator

– Tomodachi Life prøver ikke å by på noen form for samfunnskritikk, forklarer selskapet.

Tomodachi Life virker helsprøtt.
Nintendo

Når Nintendo lanserer livsstilsimulatoren Tomodachi Life her i vesten 6. juni kommer det ikke til å være mulig å innlede homofile forhold. Nintendo 3DS-spillet har vært ute i Japan siden april i fjor, og en vestlig utgivelse ble først bekreftet for et par uker siden.

Tomodachi Life byr på mye gøy med Mii-er.

I en uttalelse til Associated Press forteller selskapet at spillet ikke var ment å inneholde noen form for sammfunskritikk. I tillegg peker de på at spillet er basert på den japanske utgaven, og at en slik mulighet ikke var til stede der heller. Implikasjonen er at det vil være krevende å endre spillet på en slik måte.

– Forholdsmulighetene i spillet representerer en leken alternativ verden i stedet for å simulere virkeligheten. Vi håper at alle våre fans ser at Tomodachi Life var ment å være en snodig og underlig verden, og at vi å ingen måte prøvde å gi samfunnskritikk, forklarer Nintendo.

At Nintendo i det hele tatt valgte å gi ut det merksnodige livssimulatorspillet Tomodachi Life her i vesten var rimelig overraskende i utgangspunktet. Konseptet går ut på å slenge en rekke Mii-figurer på en øy, figurer som spilleren blant annet kan hente fra Nintendo 3DS-konsollen. På øyen skal figurene leve sammen i sus og dus. Å innlede forhold og ekteskap med andre Mii-figurer er én av mulighetene lifsstilsimulatoren byr på – men det er altså kun mulig med forhold mellom menn og kvinner.

Skapte medieoppmerksomhet

Nintendos uttalelse kommer en stund etter at Nintendo-fan Tye Marini startet opp en kampanje for å få spillprodusenten til å legge til homofile forhold i spillet. Marini er selv homofil og ønsker å ha muligheten til å gifte seg med Mii-figuren til sin forlovede.

Men homofili går ikke.

– Mine eneste muligheter er å gifte meg med en kvinnelig Mii-figur, endre kjønnet på enten min eller min forlovedes Mii, eller avstå fra å gidte meg og gå glipp av det skreddersydde innholdet som er knyttet til det. Ingen av disse er en bra løsning, forteller han i en video knyttet til kampanjen som han kaller Miiquality.

Ifølge Associated Press er Nintendo er klart over Marinis initiativ, og uttrykker at de kommer til å fortsette å høre på tilbakemeldingene.

– Vi ser på dette som en mulighet til å bedre forstå våre forbrukere og forventnigene de har til oss i alle ledd av organisasjonen, responderte selskapet.

I Japan er det forbudt for homofile å gifte seg, noe som kan være en medvirkende faktor til hvorfor Tomodachi Life ikke åpner for slike muligheter. Det er derimot åpent for japanske borgere å gifte seg utenfor landets grenser, i områder som tillater dette.

For en stund siden spurte vi oss selv om hvorfor dette er så kontroversielt.
Hvorfor er homofili i spill et ikke-tema? »

Tomodachi Life-trailer.
Les også
Anmeldelse: Tomodachi Life

Siste fra forsiden