Nintendo-håndholdt med to skjermer

Nintendo røper spennende detaljer om sin nye håndholdte konsoll.

Kodenavnet til denne nye konsollen er Nintendo DS, og DS står for "dual screen". Grunnen til dette navnet er simpelthen at konsollet får to tre-tommers TFT LCD-skjermer. Dette kan få svært spennende konsekvenser for hva slags spill som kan komme ut til plattformen. Den enkleste utnyttelsen av to skjermer vil kanskje være å ha en skjerm dedikert til et kart eller liknende, og en annen dedikert til selve spillet, men dette er langt fra den eneste muligheten.

Et annet alternativ er nemlig å hele tiden få mulighet til å se handlingen fra to forskjellige synspunkter. I stedet for å manuelt skifte synspunkt når det skulle være nødvendig er alt du behøver å gjøre å løfte blikket fra den ene skjermen til den andre. Nintendos løsning burde kunne føre til mye spennende og innoverende spilldesign, noe som uten tvil kommer til å sørge for at maskinen deres får mye ekstra oppmerksomhet.

Nintendo DS skal etter planen komme ut i løpet av året, og vi må antakelig vente til årets E3-messe før Nintendo kommer med mer informasjon om maskinen.

Siste fra forsiden