Nintendo kommer ikke til å selge NX med tap

Vil ikke gjøre det samme som PlayStation 4 og andre konsoller.

Barone Firenze / Shutterstock.com

I en spørsmålsrunde forteller Nintendo-sjef Tatsumi Kimishima at selskapet ikke har noen planer om å selge den kommende konsollen, NX, med tap når den lanseres i mars 2017.

– Vi har ingen planer om å lansere maskinvaren med tap. Da Wii U ble lansert var japanske yen en veldig sterk valuta. Jeg antar at den situasjonen ikke kommer til å gjenta seg. Det å selge konsoller med tap ville ha vært dårlig for businessen, så vi har det i tankene når vi utvikler NX, forteller han.

Tatsumi Kimishima.
Nintendo

Å selge konsoller med tap har lenge vært vanlig i bransjen. Både PlayStation 3, PlayStation 4 og Xbox 360 ble solgt med tap ved lansering. Tanken er at man tar igjen de tapte inntektene på salg av spill og andre inntekter, og at man tjener på konsollsalget på lang sikt. Dette vil dog ikke Nintendo gamble på denne gangen.

I samme åndedrag forteller Nintendo-toppen at selskapet nå fokuserer på å ha et sterk utvalg av lanseringstitler. Faktisk forteller Kimishima at nettopp dette er noe av grunnen til at konsollen ikke slippes i tandem med det lukrative julesalget.

– Ikke bare må vi ha et godt utvalg ved lanseringen, men vi må være i stand til å slippe titler kontinuerlig etterpå også. Vi har planer om at dette skal være en plattform som forbrukere kan nyte i lang tid, lyder det fra Kimishima.

Mysteriet NX

Det var først i mars 2015 at Nintendo først kastet lys på NX. Da sa daværende sjef Satoru Iwata at det skulle bli «en ny maskinvare med et helt nytt konsept» under pressekonferansen.

Mot slutten av april kunngjorde Nintendo plutselig at NX skal slippes i mars 2017. Utover det vet vi svært lite om den kommende konsollen, men det ryktes at konsollen skal ha både en stasjoner enhet og en mobil enhet, samt at konsollen skal ha en god del mer ytelse å by på.

Les også: Har du prøvd disse Zelda-juvelene? »

Siste fra forsiden