Nintendo slipper HD-versjoner av GameCube- og Wii-spill i Kina på Nvidia Shield

Kan love godt for GameCube- og Wii-spill på Switch.

Daniel Ahmad, Twitter.

Mens Nintendo Switch har gjort det svært godt internasjonalt siden lanseringen i mars, har selskapet holdt kortene tett til brystet når det kommer til eldre spill på plattformen. Vi har i lang tid hørt rykter om at GameCube-spill skal komme til konsollen, og Nintendo har hintet til at de skal slippe gamle «klassikere» i nettløsningen sin når den lanseres, men ikke noe mer enn det.

Derfor er det interessant at Nintendo nå slipper GameCube- og Wii-spill i Kina – på Nvidia Shield av alle ting. Dette forteller Nvidia i en uttalelse som er gjengitt på Engadget.

Slik ser Nvidia Shield ut.
Nvidia

Utvalget består av New Super Mario Bros. Wii, The Legend of Zelda: Twilight Princess og Punch Out. I tillegg loves det at andre spill, slik som Super Mario Galaxy, skal slippes i tiden fremover.

Interessant nok kjører alle spillene ifølge industrianalytiker Daniel Ahmat i en oppløsning på 1080p, noe som indikerer at Nvidia eller Nintendo har lagt en god del arbeid i å emulere de eldre spillene.

Streames ikke

Nvidia Shield har holdt stand her i vesten i noen år nå som en mikrokonsoll med fokus på streaming av både spill og video. Konsollen ble sluppet i Kina mandag, og det er derifra den overraskende nyheten om Nintendo-spillene kommer fra. Nintendo-spillene streames ikke fra en server, slik som mer krevende PC-spill gjør, men lastes ned og spilles på konsollen.

Det mest spennende for oss i vesten er at dette kan tyde på at Switch får et tilsvarende utvalg av Wii- og GameCube-spill etter hvert. Både Shield og Switch bruker brikkesettet Tegra X1, og er derfor sammenlignbare i ytelse. Det hører også med til historien at Switch ennå ikke er lansert i Kina, noe som gjør det smått bisarre hoppet til Shield mer forståelig.

En video av New Super Mario Bros. Wii på Shield ser du nedenfor.

Super Mario Galaxy
Nintendo Wii
The Legend of Zelda: Twilight Princess
Nintendo Wii
Punch-Out!!
Nintendo Wii
New Super Mario Bros. Wii
Nintendo Wii
Nvidia Shield TV 16GB + Kontroller
Les mer
Nvidia Shield TV Pro 500GB (2015)
Les mer
Nintendo Switch
Les mer

Les også

Siste fra forsiden