Nintendo slipper HD-versjoner av GameCube- og Wii-spill i Kina på Nvidia Shield

Kan love godt for GameCube- og Wii-spill på Switch.

Daniel Ahmad, Twitter.

Mens Nintendo Switch har gjort det svært godt internasjonalt siden lanseringen i mars, har selskapet holdt kortene tett til brystet når det kommer til eldre spill på plattformen. Vi har i lang tid hørt rykter om at GameCube-spill skal komme til konsollen, og Nintendo har hintet til at de skal slippe gamle «klassikere» i nettløsningen sin når den lanseres, men ikke noe mer enn det.

Derfor er det interessant at Nintendo nå slipper GameCube- og Wii-spill i Kina – på Nvidia Shield av alle ting. Dette forteller Nvidia i en uttalelse som er gjengitt på Engadget.

Slik ser Nvidia Shield ut.
Nvidia

Utvalget består av New Super Mario Bros. Wii, The Legend of Zelda: Twilight Princess og Punch Out. I tillegg loves det at andre spill, slik som Super Mario Galaxy, skal slippes i tiden fremover.

Interessant nok kjører alle spillene ifølge industrianalytiker Daniel Ahmat i en oppløsning på 1080p, noe som indikerer at Nvidia eller Nintendo har lagt en god del arbeid i å emulere de eldre spillene.

Streames ikke

Nvidia Shield har holdt stand her i vesten i noen år nå som en mikrokonsoll med fokus på streaming av både spill og video. Konsollen ble sluppet i Kina mandag, og det er derifra den overraskende nyheten om Nintendo-spillene kommer fra. Nintendo-spillene streames ikke fra en server, slik som mer krevende PC-spill gjør, men lastes ned og spilles på konsollen.

Det mest spennende for oss i vesten er at dette kan tyde på at Switch får et tilsvarende utvalg av Wii- og GameCube-spill etter hvert. Både Shield og Switch bruker brikkesettet Tegra X1, og er derfor sammenlignbare i ytelse. Det hører også med til historien at Switch ennå ikke er lansert i Kina, noe som gjør det smått bisarre hoppet til Shield mer forståelig.

En video av New Super Mario Bros. Wii på Shield ser du nedenfor.

Siste fra forsiden