Nintendo stopper salget av Nintendo Classic Mini i hele verden

Samtidig har nettauksjonprisene skutt i været.

Audun Rodem, Gamer.no

Vi nordmenn har vært forberedt på at retrokonsollen Nintendo Classic Mini skulle forsvinne fra markedet i noen måneder, etter at Nintendo fortalte at de skulle slutte å selge den i Norden. Nå viser det seg at resten av verden slår følge med oss.

– I april kommer Nintendo of America-områdene til å få sine siste utsendinger av Nintendo Entertainment System: NES Classic Edition for i år. Vi anbefaler alle som er interesserte i å få tak i systemet å sjekke forhandlerledd for å høre om den er tilgjengelig, forteller Nintendo ifølge Polygon.

Den japanske varianten av konsollen – Famicom Classic Edition – skal ha lidd samme skjebne.

Eurogamer forteller at konsollen også droppes fra Europa-regionen. Dermed ser det ut til at Nintendo Classic Mini ikke blir å finne noe sted fremover – med mindre Nintendo ønsker å ta opp produksjonen igjen.

I tillegg til informasjonen om salgsstoppen forteller Nintendo til IGN at konsollen aldri var planlagt å være i produksjon over lengre tid, men at selskapet fortsatte å sende den ut til forhandlerledd på grunn av høy etterspørsel.

Skjermbilde av eBay-auksjon

Som alltid skjer i slike tilfeller har bruktprisene skutt i været. I skrivende stund ligger det en amerikansk variant av konsollen ute med 34 bud på nettauksjonstedet eBay. Det høyeste budet akkurat ligger like under 2400 kroner, som du kan se i bildet til høyre. Til sammenligning koster konsollen rundt 800 kroner da den fremdeles var tilgjengelig her til lands.

Vi likte konsollen godt

Nintendo Classic Mini er en liten konsoll som kommer med 30 innebygde spill. I pakken følger det også med en HDMI-kabel, USB-kabel til strøm og en håndkontroll. Det følger ikke med egen strømplugg, så USB-kablene må plugges inn i andre enheter med USB.

Så stor er den sammenlignet med en vanlig Nintendo.
Audun Rodem, Gamer.no

Maskinen er tilpasset moderne flatskjerm-TV-er, men du kan velge å kjøre spillene i det gamle 4:3-formatet, samt emulere skjermen fra en gammel 80-talls-TV. Ellers kommer de medfølgende spillene med mulighet for å lagre underveis i spillene via noe som heter «Suspend Points». Du kan bruke fire slike lagringspunkter per spill.

Det hele er veldig synd, for vi likte den lille konsollen godt:
Nintendo Classic Mini er et fint gjensyn, men én ting ødelegger »

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Siste fra forsiden