Nintendos vellykkede julesalg i Europa

Nintendo kunngjorde i dag tall som belyste suksessen til Nintendos GameCube og Game Boy Advance spillkonsoller. Nintendo hevder at årets salgstall har økt med 88% i Europa i forhold til samme periode i fjor.

Dette betyr at salgstallene for Nintendos siste hjertebarn, GameCube, ligger nært opptil 3 millioner i Europa. Naturlig nok har også salget av Nintendospill økt betraktelig. Takket være titler som Mario Kart: Double Dash, 1080° Avalanche og Mario Party 5 økte Nintendo spillsalget med 45%, basert på tall fra julesalget i fjor.

Også Game Boy Advance og den litt mer voksne Game Boy Advance SP har nytt av et godt salgsår. De håndholdte konsollene har økt salget med 33%.

Giganten Nintendo har, til tross for storttitler som Mario, Zelda og Metroid Prime, slitt med dårlige salgstall på GameCube siden lanseringen, men merket en markant økning i interessen da de halverte prisen på konsollen i fjor høst. Nå ligger konsollen til nærmere halv pris av de nærmeste konkurrentene Xbox og PlayStation 2.

Siste fra forsiden