Podkast

Retro Crew

– Nintendos Virtual Console-tilbud trenger en overhaling

Retro Crew tar for seg hva som burde være bedre med Nintendos retrotilbud.

Du kan spille klassiske spill på Wii U.
Nintendo

Istedenfor å snakke om ett enkelt spill, én serie eller ett spillselskap skal vi i ukens Retro Crew gjøre se litt på hvordan det står til med Nintendo sin Virtual Console-tjeneste nå, etter at de først lanserte den på Wii i 2006. Virtual Console lar deg spille spill fra gamle konsoller – perfekt til både nostalgidryppende barndomsspill og uprøvde klassikere fra fordums tid.

Sega er ute av dansen

Nylig annonserte Sega at de ikke kommer til å støtte Wii Us Virtual Console med det første, og det er mye som tyder på at heller ikke Nintendo kommer til å slippe spil lfra alle sine konsollen. Hvilke spill som ender opp på 3DS og hvilke som blir tilgjengelig på Wii U synes også å være helt tilfeldig. Hvorfor ingen Gameboy Advance-spill (sett bort fra ambassadørprogrammet) på Nintendo 3DS? Hvorfor ingen Nintendo 64-spill på WiiU?

Fra å være en plattform som jevnlig ga ut klassikere hver uke i 2006 og 2007 kommer det nå bare et drypp i ny og ne. Uansett hva årsaken til dette måtte være, setter vi oss i denne episoden ned for å snakke om hva Virtual Console var, hva det er, og hva det bør være.

Har du sterke meninger om Nintendo sin retrosatsing tar vi gjerne imot kommentarer.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Her er søstrene som skulle banke Mario-brødrene
Dette er klassisk spionaction fra 80-tallet

Historien om U.S. Gold

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden