Nival Interactive kjøpes opp

Russlands største spillutvikler, Nival Interactive (Heroes of Might & Magic 5, Blitzkrieg, Silent Storm) er i ferd med å bli kjøpt opp av et amerikansk teknologiselskap.

Det amerikanske selskapet Ener1 har i lang tid lett etter den riktige muligheten til å ekspandere spillutviklingsdelen sin, og nå ser det ut som de har funnet den. De har nemlig kunngjort at de vil kjøpe Nival Interactive, som er russlands største spillutvikler, og som har stått for kvalitetstitler som Blitzkrieg, Etherlords og Silent Storm. Nå jobber Nival blant annet med Heroes of Might and Magic 5 for Ubisoft.

Ener1 forteller at de vil integrere Nival sitt utviklerstudio med sine egne spillinteresser for å lage et nytt selskap som vil få hovedkvarter i USA, og i følge pressemeldingen skal den nye utvikleren satse på spill til neste-generasjons konsoller (Xbox 2 og PlayStation 3 nevnes), samt trådløse spill med "universell appell".

Dette har naturlig nok fått mange av Nivals tilhengere til å bli relativt engstelige, med tanke på at dette er et selskap som til nå har blitt regnet for å være en av PC-verdenens mest verdifulle utviklere av strategispill. Nivals PR-sjef, Dmitry Kolpakov, har imidlertid forsikret nettstedet Strategy Core om at PC-utviklingen vil fortsette som før, selv om ikke PC-spill nevnes med ett eneste ord i pressemeldingen fra Ener1.

Vi får med andre ord krysse fingrene i håp om at Nival fortsatt vil være en av kongene på strategimarkedet i årene som kommer.

Siste fra forsiden