No Man's Sky er ikke PlayStation 4-eksklusivt

Vil du spille på andre plattformer må du dog smøre deg med tålmodighet.

Hello Games

Da No Man's Sky gled over storskjermene under Sonys E3-presentasjon virket det som om PlayStation-publikummet hadde sikret seg en vinner. Ettersom utvikler Hello Games har vært knyste om hvilke plattformer spillet egentlig kommer til, har det vært nærliggende å tro at man måtte ha en PlayStation 4 under tv-benken for å fordype seg i det ambisiøse spillet.

No Man's Sky blir etter alt å dømme gedigent.
Hello Games

Det viser seg å være en halvsannhet.

Hello Games forteller i et intervju med Edge i septemberbladet (via Gamespot) at spillet ikke bare kommer til PlayStation 4, men at også en Windows-versjon er planlagt. Sonys nyeste konsoll får likevel spillet først, mens Windows-utgaven kommer en stund etter. Hvor lenge de PlayStation-løse må vente vet vi ikke.

– Vil at spillet skal føles «konsollette»

Ifølge utvikleren skal ikke Windows-utgaven være en ettertanke heller, men noe de har tenkt på hele tiden.

– Jeg havnet faktisk i litt trøbbel da jeg sa at vi ønsket at spillet skulle føles «konsollette». Vi har alltid tenkt på PC, men i mitt hode betyr «konsollete» en stødig bildeoppdateringsfrekvens og umiddelbart tilgjengelige kontroller. Jeg tror et PC-spill kan være «konsollete», og det er ment som et kompliment, men jeg havner i trøbbel når jeg sier det, forteller Hello Games' Sean Murry til bladet.

Sømløs fart til verdensrommet virker spennende.
Hello Games

At PlayStation 4 likevel er hovedfokuset skufler ikke Murray under teppet. Å ha maskinen i søkeløyset skal etter sigende ha gjort det let å få mest mulig ut av algoritmene som skaper verdenen – en prosess som virker mystisk, men som i bunn og grunn bare sørger for at hver planet i spillet er helt unik.

– Det handler ikke bare om å fikse høyere oppløsning, antialiasing og slikt. Det har en reell effekt på hva vi faktisk kan gjøre i universet, forklarer han småvagt.

Hver planet er unik

Selv om vi bare har sett No Man's Sky ved to anledninger har spillet for lengst blitt en av de mest etterlengtede titilene i 2015. Ser man trailerne er det ikke vanskelig å forstå hvorfor. Hello Games virker å ha skapt et spill der utforsking er alfa og omega, der hver eneste planet i hele galaksen er unik. Små glimt av sømløs romfart mellom planeter er også noe som gjør at det klør i spillfingrene.

No Man's Sky kommer en gang i 2015, i hvert fall til PlayStation 4. Windows-versjonen, og potensielle andre versjoner vet vi ingenting om.

Fikk du med deg den imponerende E3-traileren?
Les mer om No Man's Sky og se traileren »

Les også
Anmeldelse: No Man's Sky

Siste fra forsiden