Ukens nettutgivelser (uke 43)

Noe for alle

Her er alt du trenger for en helg innelåst på spillværelset.

Mamma sa alltid at ukens nettutgivelser er som en konfekteske. Du vet aldri helt hva du kommer til å få. Med mindre du på forhånd har gjettet at det du får er spill, selvsagt. For da har du helt rett.

Xbox 360

Panzer General: Allied Assault (Xbox 360).

Panzer General: Allied Assault er et strategispill som omhandler det siste året av andre verdenskrig. Britene og amerikanerne invaderer kontinentet fra vest, og tyskerne tvinges bakover. Spillet tar for seg kamphandlingene på Utah Beach, Operation Market Garden og det kjente Battle of the Bulge. I motsetning til de heksagon-baserte originalspillene, er dette et spill som benytter seg av virtuelle samlekort. Her får du sette sammen din egen kortstokk med seksti forskjellige kort, som dekker alt fra stridsvogner, artilleri og infanteri til luftangrep.

Tower Bloxx Deluxe (Xbox 360).

I Tower Bloxx Deluxe må du bygge gigantiske skyskrapere. Målet er å komme så høyt som mulig, men det er selvsagt lettere sagt enn gjort. Hvis du bygger en ubalansert skyskraper vil den nemlig falle sammen som et korthus lenge før du når månen. Spillet kommer med omfattende flerspillermuligheter (inkludert samarbeid), og muligheten til å lage din egen lille by, full av egenproduserte høyblokker og skyskrapere.

Protöthea (Wii).

Wii og DSi

Det har ikke vært noen superuke på Wii. Først ut er det ekstremt forsinkede Protöthea, som dukket opp i USA i fjor sommer (og det fikk ikke noen veldig varm mottakelse på andre siden av dammen). Dette er et rombasert skytespill der du ser handlingen ovenfra. Du kan fritt bevege deg rundt på asteroiden, og sprenge vekk alt du kommer over.

PictureBook Games: Pop-Up Pursuit (Wii).

Deretter har vi PictureBook Games: Pop-Up Pursuit, et brettspill som foregår i en barnebokverden. I stedet for terningkast bruker du forskjellige kort for å komme deg rundt på spillbrettet. Ryktene sier det er rimelig kjedelig. Avslutningsvis har vi en Virtual Console-utgivelse, nemlig arkadespillet Shinobi, som regnes som en klassiker i mange kretser. Her får du leke ninja i en 2D-verden.

Brain Training: Arts Edition (DSi).

Vi har også fått to DSi-utgivelser denne uken. A Little Bit of... Dr. Kawashima's Brain Training: Arts Edition er, som du sikkert har gjettet, en bit av Brain Training som har blitt kuttet ut av DS-originalen og laget til et eget lite spill. Her får du leke med ord, spille piano, tegne, fotografere og lese - alt for å få de små grå til å vokse seg store og mektige.

Combat of Giants: Dragons - Bronze Edition (DSi).

Sist ut fra Nintendo er Combat of Giants: Dragons - Bronze Edition, hvor du spiller en drage. Her må du skreddersy dragen din, utforske et fantasiland på jakt etter magiske steiner, og ta knekken på konkurrerende drager. Du kan også organisere dueller og mesterskap med opp til tre venner.

PS3 og PSP

Hanna Montana: Rock out the Show (PSP).

Styk PS3 fra overskriften, for utenom det vanlige dilldallet (sanger, utvidelser, bla, bla, bla) har det ikke kommet noe nytt til PS3. PSP-eiere kan imidlertid glede seg over Hanna Montana: Rock out the Show, hvor de kan designe sin egen konsert. GTA: Chinatown Wars er selvsagt også ute, for PSP Go-eiere eller de som har spillcover-alergi.

PSP har også fått "minis"-spillet Red Bull X Fighters, som ser ut til å være en ny versjon av iPhone-spillet ved samme navn. Spillet kan minne litt om Trials, og et et motorsykkelspill der du må komme deg gjennom en serie halsbrekkende baner.

PC

Eufloria (PC).

Som vanlig er PC det største formatet. Vi starter med Eufloria, som tidligere var kjent under navnet Dyson, et sanntidsstrategispill med abstrakt grafikk. Her er målet å ta over et asteroidebelte ved hjelp av små, halvorganiske roboter. Spillet fokuserer tungt på datagenerert innhold, noe som skal sørge for at hver kamp blir unik. Vi loves en kampanje bestående av 25 varierte nivåer, samt mulighet til å slåss mot ulike datamotstandere på åtte ulike nivåer.

Metal Drift (PC).

Deretter har vi Metal Drift, et lagbasert actionspill der spillerne får kontroll over futuristiske kjøretøyer, og plasseres i store arenaer hvor de må sprenge hverandre til himmels. Utviklerne skryter av at spillet har de høye hastighetene du forventer av et racingspill, synsvinkelen fra et førstepersons skytespill og cockpiter i stil med de vi kjenner fra flysimulatorer. Spillet inneholder 56 ulike stridsvognkonfigurasjoner, med ulike våpen og oppgraderingssystemer. Handlingen foregår i fem ulike arenaer, og selv om spillet inneholder flere typiske racingelementer, står du alltid fritt til å kjøre hvor du vil.

Zombie Shooter 2 (PC).

Uken er selvsagt ikke komplett uten et zombie-spill, og det ordner Sigma Team. Zombie Shooter 2 er et blodig actionspill med rollespillelementer, hvor du må slakte ned horder av zombier og forbedre figuren din underveis. Her får du over seksti forskjellige typer våpen og en mengde andre hjelpemidler - og det trengs, for det kan være opp til hundre zombier rundt deg samtidig. Sist, men ikke minst, får du også mulighet til å sette deg bak rattet på en haug av kjøretøyer.

Scorpion: Disfigured (PC).

Mer skyting får vi i Scorpion: Disfigured. Verden er ødelagt av atomkrig, romvesener har invadert og religiøs fanatisme har nådd nye nivåer. Dermed ligger alt til rette for et skytespill hvor fokuset er på ren action. Du spiller en spesialagent med ekstreme fysiske og psykiske egenskaper, og om ikke de mange oppgraderbare våpnene du får hendene på i spillet er nok kan du ved hjelp av tankekraft ta makten over motstanderne dine i korte perioder. Andre spesialegenskaper inkluderer muligheten til å se i mørke, få tiden til å gå saktere og å skape et energiskjold rundt deg.

Outcry (PC).

Eventyrspillet Outcry har vært ute i andre deler av verden en stund, men nå kan det også kjøpes på GamersGate. Dette er et pek-og-klikk-eventyr med en svært spesiell stemning. Ved hjelp av hallusinogene stoffer, lavfrekvens-lydbølger og merkelig teknologi transporteres du til en slags drømmeverden for å finne onkelen din, men det viser seg raskt at det er visse ting mennekser ikke bør eksperimentere med.

Incredibeachvolley (PC).

GamersGate er, som vanlig, et fint sted å gå for å finne spill som har kommet ut i andre deler av verden, men ikke her til lands. Denne uken har de blant annet fått en haug sportsspill fra italienske Idoru. Her er fokuset på tre forskjellige idretter: Strandvolleyball, volleyball og basketball. På strandvolleysiden har vi Beach Volley Hot Sports (hm, hva kan dette fokusere på, mon tro?) og Incredibeachvolley (arkadefokusert spill med fargerik grafikk).

International Basket 2009 (PC).

Volleyballentusiaster kan, forhåpentligvis, kose seg med International Volleyball 2009 (som utviklerne hevder er det mest realistiske volleyballspillet du kan få tak i) og Incredivolleyball (en arkadeversjon av volleballsporten). Basketballspillene følger samme mal - International Basket 2009 er den realistiske utgaven, mens Incredibasketball er den arkadepregede varianten.

Everyday Genius: Square Logic (PC).

Er du et geni? Ta i så fall en titt på Everyday Genius: Square Logic (også på Steam, med achievements), hvor du kan bevise dine mentale egenskaper ved å regne og løse logiske nøtter. Det ser ærlig talt litt skremmende ut. Det gjør imidlertid ikke Pik-Gem, et arkadespill der du styrer en liten fyr som må komme seg trygt gjennom en serie labyrinter.

The Patrician (PC).

Nostalgiske gamere kan ta en titt på taktikkspillene Commandos 2 og 3, som selges i en samlepakke på GOG. Der kan de også kjøpe handelsspillene The Patrician og Patrician 2 (også i én pakke). Jeg skrev en lengre artikkel om The Patrician tidligere i høst, og anbefaler spillet på det varmeste. Morsomt nok er det tredje spillet i Patrician-serien tilgjengelig i en annen samlepakke, nemlig Patricians & Merchants på GamersGate. I denne pakken finner du også det undervurderte The Great Art Race og romskipspillet Dark Star One.

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Gratisutgivelser

Death Rally (PC).

Nostalgien fortsetter med en oppgradert og gratis utgave av Death Rally, det første spillet fra Alan Wake-skaperne Remedy. Dette er et racingspill der handlingen sees fra fugleperspektiv, og målet er selvsagt å komme først i mål. Men om motstanderne er litt for gode for deg, har du maskingevær, miner og andre skitne triks som kan brukes for å ta dem ut av løpet. Mellom hvert løp kan du oppgradere kjøretøyet ditt, og du får også mulighet til å kjøpe bonuser for enkeltstående løp.

Dragon Age Journeys (flash).

Gleder du deg til Dragon Age kommer ut? Det er du ikke alene om. Nå kan du bruke ventetiden på Dragon Age Journeys, et overraskende dypt rollespill i flash-format. Spillet foregår i og rundt dvergbyen Orzammar. De underjordiske veiene som omringer byen har blitt svært utrygge på grunn av monstre, så aspirerende eventyrere har mye å henge fingrene i. Kampene blir turbaserte og taktiske. Klasser, ferdigheter, brukergrensesnittet, musikk og lyd skal være hentet direkte fra storebror Dragon Age: Origins.

Bullets of a Revolver (PC).

Liker du rollespill kan du forresten også ta en titt på nyeste utgave av DoomRL, et overraskende vellykket forsøk på å blande to ekstremt forskjellige spill, nemlig Doom og Nethack.

Du bør også sjekke Bullets of a Revolver, et blankpolert slåssespill satt til den ville vesten. I tillegg til slåssing i Street Figher-stil får du en rekke western-inspirerte minispill å leke deg med. Spillet er gratis, men du kan donere penger til utviklerne om du liker det.

Det var alt vi hadde denne uken, men som vanlig kan du ta en titt på forrige ukes oppsummering om du ikke har fått nok nettutgivelser.

Siste fra forsiden