Nok en runde oppsigelser

Flere tapte jobber

Sega rammes av de dårlige tidene og EA fortsetter sine nedskjæringer.

Det har gått slag i slag i det siste med nedleggelser og oppsigelser i spillbransjen, og spesielt EA har kuttet voldsomt for å møte sin målsetting om en nedbemanning på ti prosent.

Madden-utvikleren har fått seg en støyt.

Det ferskeste offeret for nedskjæringene er selveste gullungen til spillgiganten, det amerikanske studioet EA Tiburon. De lager de lønnsomme Madden- og Tiger Woods-spillene for EA, så mange trodde nok at akkurat de var trygge.

I motsetning til de andre EA-kuttene den siste uken er dette bekreftet fra offisielt hold. Craig Hagen fra EA Tiburon har fortalt avisen Orlando Sentinel at de har kuttet i staben, men han vil ikke si hvilken stillinger eller hvor mange.

Han forsikrer også om at oppsigelsene ikke vil få noen dramatisk virkning på produksjonen ved studioet og at serier som Madden også vil bli utviklet der i fremtiden.

Også Sega har fått føle de dårlige tidene på kroppen, og ovenfor Gamespot har selskapet nå bekreftet at de har sagt opp flere av sine ansatte. De vil ikke si hvor mange som er sagt opp eller fra hvilken avdelinger, men rykter på nettet skal ha det til at det er rundt 30 stykker.

Sonic klarte ikke å redde Sega fra nedgangstidene.

Selskapet har kommet med følgende uttalelse om oppsigelsen:

– Segas amerikanske avdeling har opplevd sterk vekst sammen med resten av spillindustrien, men i disse økonomiske nedgangstider og med hard konkurranse på spillmarked, samt forretningslivets tøffe realiteter, har vi måtte ta grep for å sikre inntjening og langsiktig suksess.

Pressemeldingen fortsetter:

– Beslutningen om å si opp ansatte var tøff, og vi takker dem for deres bidrag og ønsker dem alt vel i deres fremtidige gjøremål.

Siste fra forsiden