Nokia kommer med N-Gage QD

Etter N-Gage-konsollens moderate suksess kommer det vel ikke som noen bombe at telefongiganten Nokia nå slipper en ny, forbedret utgave av sin telefonkonsoll, N-Gage QD.

- Etter seks måneder med N-Gage på markedet har vi tatt hensyn til den responsen vi har fått og økt produktporteføljen, sier Johan Eidhagen, Marketing Manager Nordic, Nokia Multimedia.

Den nye utgaven er ingen revolusjon fra den opprinnelige N-Gage, men flere små, irriterende ting har blitt fikset slik at konsollen blir enklere i bruk.

Forbedringer på N-Gage QD er blant annet både lengre batteritid og bedre skjermbelysning, i tillegg til et mer kompakt og mindre klumpete design. Spillkontrollene skal ha blitt forbedret, i tillegg til at Nokia har utviklet et nytt grensesnitt for online-spilling, N-Gage Arena. Ved hjelp av dette programmet kan en koble seg via mobilnettet for å spille mot andre, i tillegg til den velkjente bluetooth-versjonen av flerspillermodus som også er inkludert på den nye utgaven.

En av de viktigste forandringene på telefonen er nok riktignok den nye "hot-swap"-porten. På gamle N-Gage måtte man pille ut batteriet for å kunne skifte spill, noe som innebar flere løse deler, en omstart av telefonen og kjedsommelig fikling med diverse deksler og minnebrikker. Nå skal dette være gjort enklere med en lett tilgjengelig kortbrønn på siden av telefonen. Spillene starter også automatisk når de settes inn.

Noen forbedringer er også gjort med telefon-delen av konsollen, der den mest merkbare er at Nokia har flyttet både høyttaler og mikrofon. Dermed er det ikke lenger nødvendig å holde telefonen på høykant når en skal prate.

Konsollen kommer i salg i Norge i løpet av mai. Spillene til gamle N-Gage er kompatible med N-Gage QD. Her er de aller første produktbildene:

Siste fra forsiden