Overwatch 2 – Landslaget

Norge med god start i Overwatch-VM

Norge har fått en god start på gruppespillet i Overwatch-VM, men avansement er slettes ikke sikkert.

Startoppstillingen til Norge i kampen mot Sverige.
Blizzard

Gruppespillet i Overwatch-VM åpnet allerede forrige uke. Norge har gjennom helgen spilt fire av sine sju kamper i gruppespillet og står med tre seire og ett tap.

Norges Overwatch-landslag 2023

Vis mer

no Isak «Isak» Lervik (Tank)
no Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand (DPS)
no Magnus «Psych0» Graasten (DPS)
no Victor «Yiqids» Skretteberg (DPS)
no Mam «MeeemYO» Jantamma (Main Support)
no Erlend «Ekko» Eide Aslaksen (Support)
no Jesper «JayP» Risanger (Flex support)

Sverige, Tyskland og Island ble i tur og orden beseiret, men søndag ettermiddag trakk Finland det lengste strået og påførte det norske landslaget deres første tap så langt i turneringen.

– Jeg tenker at det ikke var mye som egentlig gikk galt mot Finland. Det var en veldig jevn match, marginene var bare ikke på vår side denne gangen. Vi spilte en fantastisk match og jeg er stolt over prestasjonen til spillerne. Vi kommer selvsagt til å ta en titt på hva vi kan gjøre for å få marginene på vår side neste kamp, sier Norges landslagstrener, Philip «Spongey» Smedsrud.

Landslagstrener Phillip «Spongey» Smedsrud.
Privat

Etter tapet ligger Norge på tredjeplass før gruppespillet fortsetter førstkommende torsdag. Da venter gruppeleder Saudi-Arabia som har vunnet alle sine fire kamper så langt. Seier mot Saudi-Arabia kan bli avgjørende for Norges sjanser til å komme videre.

LES OGSÅ: Ukrainsk CS:GO-spiller drept i krig

– Kjenner Saudi-Arabia godt

Smedsrud erkjenner at Saudi-Arabia er det store hinderet som må overkommes om Norge skal avansere fra gruppen.

– Vi må nok vinne alle våre gjenværende kamper, men vi er klare for å gjøre alt for å kvalifisere oss, sier landslagstreneren.

Saudi-Arabia er imidlertid et lag Smedsrud kjenner godt. Han har blant annet vært trener for Saudi-Arabias tank-spiller, Alhumaidi «KSAA» Alruwaili.

– De har et veldig sterkt lag som vi kjenner godt til. «KSAA» har utviklet seg enormt, og kanskje vært regionens beste spiller i flere år, sier landslagstreneren om Saudi-Arabias.

Han trekker også frem Yazan «YZNSA» Alsubhi, som er Saudi-Arabias projektil-DPS, og advarer mot hans signaturhelter: Pharah og Echo.

Slik ser Norges gruppe ut etter VM-kvalifiseringens første uke.
Liquidpedia

– Det blir en tøff kamp, konkluderer «Spongey».

LES OGSÅ: «SLY» plukkes opp av polsk legende

– Var nok undervurdert

Smedsrud tror Norge har overrasket mange så langt i mesterskapet.

– Vi var nok veldig undervurdert av motstanderne i starten. I Overwatch og spesielt på høyere nivå, betyr erfaring veldig mye. Det er ingen hemmelighet at andre land har mer erfarne spillere enn vi har, sier Smedsrud.

Han forteller at trenerteamet har jobbet tett med spillerne, og vist at Norge kan henge med de beste nasjonene i Europa.

– Nøkkelen til suksessen ligger i spillernes forhold til hverandre, men også i at de er flinke på å ta imot feedback. Spillerne våre er sultne på å vinne kamper, fleksible og spiller hardt, bedyrer landslagstreneren.

LES OGSÅ: Apeks vinner Elisa Invitational Spring

Hyller «Onigod»

Norges mest kjente Overwatch-spiller, Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand, hadde egentlig lagt opp som Overwatch-proff, men tok steget ut av de pensjonertes rekker for å være med i årets VM. Veteranen har vært en viktig brikke i Norges gode resultater så langt.

– Vi er en nokså ung kjerne som har vist seg å være veldig gode til å spille sammen. Vi har også en veteran i «Onigod» som fyller stallen på fantastisk vis og kan dele sine erfaringer med våre spillere, sier Smedsrud.

Han tror de norske resultatene kommer som en liten overraskelse på det Europeiske «communitiet» i Overwatch. I motsetning til mange andre europeiske land, har ikke Norge et landslag fylt av spillere som til daglig konkurrerer på høyeste nivå i Overwatch League og Contenders.

– Vi har jobbet veldig hardt på å bli så gode som vi er nå, og for å oppnå resultatene som vi gjør. Vi var sikre på at vi kom til å prestere på et høyt nivå, men jeg er usikker på om resten av Europa trodde på vårt potensial, sier landslagstreneren.

To lag går videre

I tillegg til Saudi-Arabia, har Norge igjen å spille mot Polen og Tyrkia. Du kan se kampene både på Twitch og Youtube.

Totalt 36 landslag deltar i kvalifiseringen. Halvparten av disse går videre til én av to gruppespill som arrangeres i Los Angeles og Sør-Korea. De åtte beste herfra møtes til dyst i et sluttspill.

Norge er i gruppe EMEC B, sammen med Tyskland, Polen, Saudi-Arabia, Sverige og Tyrkia. De to beste lagene kvalifiserer seg til det neste gruppespillet.

Siste fra forsiden