Norsk pris for PlayStation Plus klar

Litt billigere enn i resten av Europa.

(Spillmagasinet.no): På pressekonferansen i forkant av spillmessen E3 i Los Angeles avduket Sony detaljene for Playstation Plus, et fordelsprogram i tillegg til nettverkstjenesten Playstation Network.

Abonnement kan kjøpes for enten tre eller tolv måneder av gangen. De veiledende prisene i Europa er henholdsvis 15 og 50 euro, det vil si 122 og 408 kroner med dagens valutakurs.

Nordisk Film distribuerer Playstation i Norge, og bekrefter i en e-post til Spillmagasinet at prisene her til lands faktisk blir noen kroner billigere.

Abonnement på tre måneder vil koste 119 kroner, mens årsabonnementet vil ligge på 395 kroner.

– Verdien av henholdsvis tre og tolv måneders abonnement er rundt 450 og 1800 kroner. Det vil si at medlemskap skaffer tilgang til nedlastninger og unike muligheter til en verdi av de summene, opplyser Marius Steen i Nordisk Film.

Flere saker fra Spillmagasinet.no:

Nedenfor følger en liste over tingene Sony lover abonnentene sine.

  • Prøv hele spill. Medlemmer vil ha tilgang til fullversjoner av utvalgte PS3- og PSN-spill inkludert «PSone Classics». Spillene vil bare være tilgjengelige for en bestemt periode. Ifølge den norske nettsiden for Playstation Plus er denne perioden begrenset til én time. Dersom du velger å kjøpe spillet senere, vil du beholde lagringene i spillet samt eventuelle trofeer du har låst opp.
  • Spill. Medlemmer vil ha gratis tilgang til utvalgte nedlastbare PS3- og PSN-spill inkludert «PSone Classics» og «Minis». Spillene vil være ubegrenset tilgjengelige så lenge du er medlem.
  • Spesialinnhold. Enkelte avatarer og temaer vil være tilgjengelige for medlemmer uten ekstra kostnad.
  • Rabatt. Medlemmer vil få rabatt på utvalgte spill til PS3 og Playstation Portable (PSP). Spillene skal variere fra måned til måned.
  • Tidlig tilgang. Medlemmer vil få tilgang til utvalgte betatester, spilldemoer og videoer før de blir tilgjengelig for alle.
  • Automatisk nedlasting og oppdatering. PS3 vil automatisk laste ned og installere utvalgte demoer og spilloppdateringer for Playstation Plus-medlemmer. Oppdateringer av systemvaren vil også lastes ned, men ikke installeres, da de krever ny godkjenning av brukerlisensen. PS3 vil slå seg på til et valgt tidspunkt for å laste ned oppdateringer, og deretter slå seg av.

Vi regner med at automatisk nedlasting og oppdatering vil være en valgfri funksjon.

Sony opplyser at Playstation Plus kun vil være tilgjengelig fra nettbutikken Playstation Store via PS3, og krever at du oppdaterer systemprogramvaren i konsollen til versjon 3.40. Denne oppdateringen blir tilgjengelig 29. juni.

Denne artikkelen er levert i samarbeid med Spillmagasinet.no, men kan være endret og tilrettelagt for Gamer.no.

Siste fra forsiden