Norsk spill kombinerer MOBA-elementer og «twin stick»-skyting

Gjengen bak Block N Load har annonsert sitt neste prosjekt.

Artplant

Det norske studioet Artplant – som tidligere har gitt oss spill som Block N Load – annonserte onsdag et nytt prosjekt, kalt Sky Fighter Legends. I en pressemelding forteller utvikleren at det dreier seg om et action-spill, som blander MOBA-elementer med såkalt «twin stick»-skyting:

Sky Fighter Legends blander MOBA-elementer og «twin stick»-skyting.
Artplant

– Jeg har alltid vært en fan av «shoot ‘em up»-spill, men vi i Artplant ønsket ikke bare å lage en hyllest til sjangeren. I stedet ønsket vi å gi vårt spill et preg av den fantastiske innovasjonen konkurransedrevne PC-spill har gitt oss, forteller spillsjef Jack Wulff.

Fire mot fire

I Sky Fighter Legends konkurrerer to lag på fire spillere mot hverandre, og hver spiller styrer sitt eget romskip. Spillere kan velge mellom flere forskjellige skip, som alle har unike våpen, egenskaper, styrker og svakheter.

Spillere får velge mellom flere forskjellige skip.
Artplant

Ved kløktig bruk av taktikk og samarbeid må lagene ta kontroll over tårn, beseire større fiender og samle gjenstander som ligger spredt utover brettet. Det endelige målet er å ta seg inn i motstandernes base, der man må ødelegge moderskipet deres for å gå av med seieren:

– Jeg spiller mye MOBA-spill, og jeg synes det er kjempegøy å se hvordan «shoot ‘em up»-elementer påvirker spillopplevelsen. Det å unngå angrep blir langt viktigere, så man må fly i formasjon og blokkere skudd i henhold til rollene man har i laget, noe som tar lagspill til nye høyder, forteller designer Trond Vidar Johansen.

Med lagspill i fokus har Artplant valgt å inkludere lokal flerspiller for opptil fire spillere, som enten kan konkurrere seg imellom eller utfordre andre spillere på nettet.

Sky Fighter Legends kommer til PC og konsoll en gang i 2017.

Nå er det gratis å spille Block N Load.
Det norske spillet ble «free to play» i fjor »

Siste fra forsiden