PlayPulse - NetEase

Norsk spillsykkel henter investering fra NetEase

Den kinesiske giganten putter penger i PlayPulse.

PlayPulse

Det norske teamet bak spillsykkelen PlayPulse har som mål å gjøre fysisk aktivitet mer morsomt og underholdende. Den ideen har slått an hos det kinesiske gigantselskapet NetEase, som nå spytter inn penger i prosjektet.

PlayPulse One skal gjøre det mer moro å være trene.
PlayPulse

Hvor stort beløp det er snakk om er foreløpig ikke offentliggjort. Til nettstedet Shifter sier PlayPulse-gründer og daglig leder Erling Magnus Solheim imidlertid at det er snakk om en minoritetspost.

– Dette er et av de største spillselskapene i verden. De har et enormt nettverk, og det gir oss også tilgang på kapasitet innenfor spillutvikling, sa Solheim.

NetEase er kanskje best kjent for sin rolle som utgiver av en rekke vestlige spill i Kina. Inntil nylig sto selskapet som utgiver for World of Warcraft og flere andre Blizzard-spill, før samarbeidsavtalen mellom de to partene gikk i oppløsning. Selskapet skal bistå med salg av PlayPulse One i Kina.

Lanseres tidlig neste år

Sykkelen lar deg styre ulike spill ved bruk av pedalene og knapper på den fastmonterte skjermen. PlayPulse-nettsidene inkluderer informasjon om tre bekreftede spill for sykkelen, som for eksempel et med radiobiler og et annet flerspillerspill med stridsvogner.

Planen er å rulle ut de første syklene tidlig i 2023. Teamet har allerede planen klar for flere spill som skal rulles ut i tiden etter lansering, men detaljer om disse er foreløpig uklare.

LES OGSÅ: Emil, retronostalgi og skytespill med en tvist – disse og flere norske spill får 15 millioner kroner i støtte »

Siste fra forsiden