Norsk utvikler har sikret seg Warhammer-avtale

Turbo Tape Games står bak Warhammer: Arcane Magic.

Turbo Tape Games, Games Workshop

Norske Turbo Tape Games har sikret seg en avtale med Warhammer-selskapet Games Workshop som innebærer at de får utvikle et spill satt i det velkjente fantasy-universet. Spillet heter Warhammer: Arcane Magic, og skal etter planen lanseres i løpet av 2015.

Warhammer: Arcane Magic lar spilleren innta rollen som en av flere kjente trollmenn fra Warhammer-universet, der man kan spille seg gjennom en lang kampanjedel. Turbaserte taktiske kamper der man slakter ned universets mange monstre med trylleformler er formatet.

– De kom til oss

Fredrik Sundt Breien.

Ifølge Turbo Tape Games-sjef Fredrik Sundt Breien var det faktisk Games Workshop som kom til spillutvikleren for å høre om de var interessert i å gjøre noe sammen.

– Det var på grunn av de tidligere spillene våre, og spesielt UHR: Warlords. De har en avdeling som sitter og finner nye ting, fant det spillet, og tok kontakt med oss, forteller han til Gamer.no over telefon.

– Vi hadde første kontakt med Games Workshop under Game Developers Conference i 2014, men det var først på sensommeren at avtalen kom på plass. Da hadde vi tjuvstarta litt på spillet allerede, sier Brien.

Warhammer: Arcane Magic ser ut til å bli en taktisk affære.

Warhammer-universet er gigantisk, og har bygd seg opp en massiv bakhistorie siden miniatyrfigurene og regelsystemet som lot de slåss med hverandre i 1983. Det spenner bøker, rollespill, dataspill og tegneserier, og er en utømmelig kilde til nye produkter. Turbo Tape Games har nå avtale om ett spill.

– I første omgang er det ett spill, og på iOS, men vi planlegger andre plattformer også. Det har vi egentlig tenkt på fra dag én. Utviklingen er lagt opp slik at vi kan bruke det på PC eller konsoller også.

– Spillet har kommet veldig langt. Vi kan lansere ganske fort, men det er en strategisk avgjørelse. Der kommer slikt som andre plattformer, forretningsmodeller og slikt inn i bildet. Det er derfor vi ikke sier noe mer konkret nå, uttaler han.

Lang dataspillhistorie

Warhammer har hatt utallige spill opp gjennom årene, i alle slags sjangre. De mest kjente fra moderne tid er nok Warhammer 40,000: Dawn of War-serien signert Relic Entertainment, samt tredjepersonsskyteren Warhammer 40,000: Space Marine fra samme selskap.

Turbo Tape Games har tidligere gitt ut strategispillet Naval War: Arctic Circle, der man utkjemper sjøfartsslag i stor skala. Andre prosjekter som studioet har stått for er fjorårets taktiske mobilspill, UHR: Warlords og sykkelmanagerspillet Velocipede.

Les også
Månedens ti anbefalte mobilspill

Vi besøkte Turbo Tape Games i fjor, og fikk vite noe litt spesielt om Naval War.
Spillet provoserte den russiske utenriksministeren » (krever Ekstra)

Warhammer: Arcane Magic-trailer. (Video: Turbo Tape Games)

Siste fra forsiden