Norske Among the Sleep slippes allerede om én uke

Se den nye traileren som viser hittil usette deler av spillet.

Among the Sleep kommer ut neste uke.
Krillbite Studio

Etter over tre år i utvikling har Hamar-baserte Krillbite Studio satt en slippdato for grøsserspillet Among the Sleep. Allerede 29. mai – altså neste torsdag – lanseres spillet til Windows, Mac og Linux.

Støtte for VR-brillene Oculus Rift er også for det meste på plass, men studioet understreker at de kommer til å jobbe videre med implementeringen etter hvert som Oculus VR utvikler brillene mer og mer.

I tillegg har studioet sluppet en ny trailer som viser aspekter av spillet som utvikleren ikke har vist så mye av til nå. Traileren kan du se nederst i artikkelen.

Neste steg for studioet nå er å få ferdig PlayStation 4-utgaven som etter planen skal ha støtte for VR-brillene Project Morpheus. Når denne utgaven kommer for salg vet vi ikke ennå.

Oppmerksomhet fra hele verden

Interessant nok er det mye vi ikke vet om førstepersonsspillet Among the Sleep ennå. Alt vi vet er at det ikke handler om å knerte beist med kyndige kampferdigheter, plaffe ned romvesener eller redde verden fra en uovervinnelig makt. I stedet får vi oppleve verden sett gjennom øynene på en toåring, med alt det innebærer. Verdenen er større, mer spennende og skremmende. Fantasi og virkelighet blør tilsynelatende over i hverandre.

Etter at studioet fikk internasjonal oppmerksomhet med en teasertrailer i 2012 har prosjektet tatt skikkelig av. I fjor greide de også å sanke inn støttemidler med en Kickstarter-kampanje – nesten 1,5 millioner kroner ga folk fra seg for å støtte opp om ferdigstillingen av Among the Sleep.

Akkurat nå er faktisk deler av studioet på plass under Nordic Game i Malmö der de viser frem spillet og er nominert til en pris i prisutdelingen Nordic Game Indie Night. Også på nominasjonslista finner vi norske Rock Pocket med Shiftlings og D-Pad Studio med Savant – Ascent.

Lurer du på hvordan prosessen bak utviklingen har vært?
Slik ble Among the Sleep til » (artikkelen krever Ekstra-medlemskap)

Trailer.

Siste fra forsiden