Earthlock 2

Norske Earthlock får oppfølger på neste konsollgenerasjon

Earthlock 2 blir et åpen verden-rollespill som har planlagt lansering i 2023.

Oppdatert 10. mars 2022: Earthlock 2 rekker likevel ikke sin planlagte lansering i år. I stedet melder Snowcastle at spillet nå skal ut i løpet av 2023, etter en overgang fra spillmotoren Unity til Unreal.

Opprinnelig sak følger.

Earthlock blir regnet som en aldri så liten kultklassiker takket være sin sjarmerende stil og unike tilnærming til typiske rollespillmekanikker, og nå skal spillet jammen meg også få en oppfølger.

Det bekreftet de norske utviklerne i Snowcastle Games mandag, da de sendte ut en pressemelding med et lite klipp og en håndfull informasjon om det kommende Earthlock 2. Oppfølgeren vil være en videreføring av universet og stilen fra det første spillet, men vil også skille seg markant takket være overgangen fra turbaserte kamper til et langt mer aktivt kampsystem.

Ny motor, samme univers

Hvem er dette, mon tro?
Snowcastle Games

I anledning utviklingen av Earthlock 2 har utviklerne gått over til Epic Games-motoren til fordel for Unity, forteller Snowcastle Games' Bendik Stang. Spillet vil også slippes på den kommende konsollgenerasjonen, i tillegg til PlayStation 4, Xbox One og PC.

Earthlock 2 vil fortsatt foregå på Umbra, en planet som har sluttet å rotere – dette fører til at universet har én side som er dekket av brennende het solstek, mens den andre er fullstendig dekket av mørke.

Den unike verdenen var noe av det vår anmelder applauderte originalspillet for, selv om han også fant mye å kritisere:

– Sjølv om sluttresultatet ikkje er heilt det eg hadde håpa på, har Earthlock: Festival of Magic absolutt har sine kvalitetar. Eg likar verda, eg likar dei flotte og fantasifulle områda i spelet, og eg synest kampsystemet har svært mykje potensiale, skrev Øystein Furevik den gang.

Earthlock 2 har planlagt lansering på PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X og PC i 2022.

LES OGSÅ: Suikoden får en åndelig oppfølger gjennom Kickstarter »

Siste fra forsiden