Norske «Nukeduck» får en ny sjanse til å kvalifisere seg til LCS

Lemondogs ryker ut av LCS, og tre lag skal spille om den ledige plassen.

Nukeduck får en ny sjanse.
Riot Games, arturb på flickr.com. Kollasj av Gamer.no

Like før jul i fjor kjempet seks lag om en plass i den Europeiske League of Legends-ligaen LCS. I en overraskende vri røk storfavoritt Ninjas in Pyjamas – med norske Erlend «Nukeduck» Holm i spissen – ut etter et svært ensidig basketak mot oppkomlingene i Kiedyś Miałem Team.

Nå får topplaget en ny sjanse.

Dansk lag ble diskvalifisert

Her ryker Ninjas in Pyjamas ut av kvalifiseringen.

Ironisk nok er det problemer med Nukeducks forrige lag, Lemondogs, som sørger for endringene. Det svenske laget har ikke maktet å oppdrive en fullstendig oversikt over hvilke spillere som skulle spille for laget i LCS' fjerde sesong som begynner senere i januar. Dermed diskvalifiseres laget fra ligaen.

På reddit forteller Riots esportssjef Nick Allen litt mer om situasjonen.

– Vi ga Lemondogs flere utsettelser, og de klarte ikke å nå den endelige tidsfristen.I tillegg ga de fra seg papirarbeid som ikke var fullstendig, og som manglet en masse informasjon, skriver Allen.

Dermed må Riot holde nok en kvalifiseringsrunde mellom de tre lagene som trakk det korteste strået under kvalifiseringen før jul: Ninjas in Pyjamas, Meet Your Makers, and Supa Hot Crew. Det er ikke kjent når denne vil holdes, men siden Europa-regionens LCS-kamper begynner allerede neste uke begynner det å haste.

Endrer reglene for LCS

League of Legends-scenen under Gamescom 2013.

At Lemondogs har hatt problemer har vært tydelig en stund nå. Organisasjonen har ikke greid å stable et skikkelig lag på bena etter at tre av spillerne – deriblant norske Nukeduck – pakket snippesken i høst. Siden laget likevel hadde en plass i den lukrative LCS-ligaen, begynte det derfor å gå rykter om potensielle oppkjøp av pengesterke organisasjoner som gjerne ville ha innpass i ligaen.

I sammenheng med problemene og ryktene rundt Lemondogs har Riot Games besluttet å flikke på reglene for deltakelse i LCS. De nye tilleggene i regelboka skal forhindre at lag kan kjøpe seg inn i ligaen, eller skifte ut store deler av lag midtveis i sesonger.

Det er ikke bare i League of Legends at det oppstår problemer for tiden.
En forsvunnet esport-sjef skylder StarCraft II-spiller 140 000 kroner »

Siste fra forsiden