Ny 360 med innebygget HD-DVD?

En toppleder i Toshiba spår intern HD-DVD i Xbox 360 i løpet av året.

Krigen om hvilket neste-generasjons format som skal gjelde pågår for fullt mellom Toshibas HD-DVD og Sonys Blu-ray. Nå har Mark Whittard, administrerende direktør for Toshiba i Australia spådd at Xbox 360 kommer til å oppgraderes med en intern HD-DVD i løpet av året.

– Jeg kan tenke meg at det finnes planer om å plassere en HD-DVD-enhet internt i fremtidige versjoner av produktet. De snakker ikke høyt om det enda, men jeg regner med at de vil gjøre det ganske snart, forteller Whittard til austsralske iTWire.

Foreløpig har Microsoft kun annonsert at de ønsker å tilby HD-DVD som en tilleggsløsning før jul. Etter den kunngjøringen desember i fjor var det mange som spurte Microsoft om de hadde planer om å tilby en innebygget HD-DVD-løsning på sikt, hvorpå selskapet svarte at det foreløpig ikke forelå noen slike planer. Microsoft har i følge iTWire også gjort det klart at utviklere ikke får lov til å lage spill som krever HD-DVD.

Oppdatering: På nettstedet Gamerscore Blog – hvor flere nøkkelansatte hos Microsoft ytrer sine meninger – har Cesar Menendez, Online Community Manager, avkreftet påstandene til Whittard:

– Vi har ingen planer om å lansere Xbox 360 med innebygget HD-DVD. Det vi viste frem på E3 var en ekstern HD-DVD-enhet, og vi holder fast ved dette, skriver han. Han avkrefter med andre ord ikke at det kan skje, men gjør klart det foreløpig ikke foreligger planer om noe slikt.

Siste fra forsiden