Accessible Games Database

Ny database hjelper deg å finne spill basert på tilgjengelighetsfunksjoner

Gjør det lettere å planlegge spillkjøp etter behov.

The Last of Us Part II fikk mye oppmerksomhet for sine valgmuligheter rundt tilgjengelighet.
Sony

De siste årene har spillbransjen sakte, men sikkert fått øynene opp for at ikke alle spillere fungerer på samme måte. Noen må ha spesielle innstillinger for fargeblindhet, andre sliter med finmotorikk og trenger muligheten til å endre på knappekonfigurasjon – og stadig flere utviklere stiller opp for å legge til rette for dette.

Accessible Games Database lar deg filtrere bort spill som ikke passer for deg.
Skjermdump: Accessible Games Database

Å vite hvilke spill som tilbyr nødvendig funksjonalitet er imidlertid ikke så lett, og det har organisasjonen DagerSystem nå bestemt seg for å gjøre noe med.

Tiltaket heter Accessible Games Database, en nettside som hjelper folk å finne spill de faktisk kan spille. Databasen byr på en haug med valgmuligheter for sortering og filtrering, avhengig av hva man ser etter.

Er du for eksempel ute etter et Xbox Series X-spill som både lar deg tilpasse undertekster og hjelper deg å fullføre Quick-Time Events? Assassin's Creed Valhalla og Resident Evil Village er blant alternativene som dukker opp.

DagerSystem lanserte nettsiden i helgen, og listen med spill vokser jevnt og trutt. I skrivende stund ligger 144 spill inne, og teamet jobber med med å utvide både spillbiblioteket og valgmulighetene for filtrering.

I andre tilgjengelighetsnyheter kunngjorde Microsoft nylig at Xbox-butikken snart vil introdusere merkelapper for tilgjengelighet. I et lengre blogginnlegg avslørte selskapet også hvilke tilgjengelighetsalternativer som kommer til Halo Infinite.

LES OGSÅ: Xbox Adaptive Controller er et mesterverk i design og en seier for spillbransjen »

Siste fra forsiden