Ny flysimulator får tidliglansering i mai

Aerofly FS 2 vil prøve å konkurrere med Flight Simulator-serien.

Aerofly startet som en serie modellflysimulatorer, men med Aerofly FS forsøkte utviklerne seg på å konkurrere med Flight Simulator-serien. Spillet var imidlertid veldig begrenset, både ved at det kun lot deg fly over en del av Sveits, og ved at flyene ikke hadde interaktive cockpiter.

Det blir både store og små fly i spillet.

Når Aerofly FS 2 tidliglanseres for PC nå i mai, kan vi se frem til et langt mer omfattende produkt. Her får vi 16 forskjellige fly, fra F-18 via Sopwith Camel og Learjet 45 til Airbus A320 og Boeing 747-400. Disse får interaktive og animerte 3D-cockpiter, med lys som kan skrus på om natten. Flere av flyene er kjøpt inn gjennom en avtale med MilViz.

Fokus på USA

Samt dette. Hva nå enn det er.

Spillet inkluderer høydedata og satellittbilder fra hele verden, men kun deler av USA er gjengitt i høy detalj. Spillet skilter med omtrent alle flyplassene i California, Arizona og Nevada, men utviklerne håper å utvide spillområdet etter hvert. De vil også åpne spillet for modifisering, slik at tredjepartsutviklere kan lage tilleggspakker.

Ellers loves vi TrackIR-støtte (VR-støtte er planlagt senere), muligheten til å justere tid og vær, et enkelt verktøy for å planlegge ruten din, samt en interaktiv flyskole. Utviklerne ønsker også å implementere kommunikasjon med flygeledere, men har ikke helt funnet ut hvordan det bør gjøres enda.

Mye liv i sjangeren

Detaljert cockpit.

Aerofly FS 2 er ikke den eneste sivile flysimulatoren som etter planen skal lanseres i mai. Dovetail Flight School, som bygger videre på motoren til Microsoft Flight Simulator X, skal også komme denne måneden. I tillegg planlegger Dovetail Games å lansere en «skikkelig» Flight Simulator X-oppfølger senere i år. Dermed slipper vi forhåpentligvis å styre med Lockheed Martins Prepar3D, som egentlig ikke er ment som et underholdningsprodukt.

Nevada er forresten også gjengitt i detalj i det nyeste spillområdet for den beintøffe kampflysimulatoren DCS World. Her en liten video som viser hvor lekker Las Vegas ser ut i spillet.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Spillhistorie.no. Der kan du lese en fersk spilldagbok fra Paradox-spillet Stellaris, og et monsterstort tilbakeblikk på Civilizations «bestefar», Empire.

Siste fra forsiden