Ny PlayStation 4-modell dobler lagringsplassen

Sony endrer i tillegg noen komponenter.

Audun Rodem, Gamer.no

Det ser ut som om vi kan vente oss en PlayStation 4 med 1 terabyte lagringsplass på hyllene etter hvert. Dette har nettstedet DualShockers.com snust opp via noen dokumenter som Sony har sendt til det amerikanske reguleringsorganet Federal Communications Commission.

Deler av dokumentene som ble snust opp.

Faktisk er det snakk om to nye modeller: en basert på den nåværende 500 gigabytesutgaven med noen utbyttede interne komponenter, og en som i tillegg byr på økt lagringsplass.

Som Eurogamer påpeker er det mest sannsynlig snakk om en ren kostnadsoptimalisering. Nye komponenter koster mindre, og det å oppdatere konsollen slik sørger for økte inntekter på lang sikt.

Sony kommer nok til å fortelle om den nye modellvarianten med mer lagringsplass under E3-konferansen om to uker, men vi tipper at komponentendringene får lite oppmerksomhet fra selskapet.

PlayStation 4 gjør det bra

Helt siden lanseringen høsten 2013 har det gått veien for PlayStation 4. For noen måneder siden kunne Sony skryte av å ha solgt 22,3 millioner maskiner på verdensbasis. Hovedkonkurrent Xbox One gjør det også bra, men har et stykke igjen før de kan måle seg med Sonys nyeste hjemmekonsoll. Sist vi hørte i fjor høst hadde de sendt ut 10 millioner konsoller til forhandlerleddet, men siden har vi ikke fått konkrete tall.

Sony er for øvrig klar over at høsten ser skral ut.
Sony innrømmer at de har få PlayStation 4-spill på planen i år »

Siste fra forsiden