Ferske nyheter fra Sony

Ny PSP og mye mer

Sony viste både ny PSP-modell og en rekke spill på sin E3-konferanse.

Som den siste av de tre konsollgigantene holdt Sony sin pressekonferanse klokken 20 norsk tid. Her fikk vi en blanding av mer informasjon om tidligere spill og nye kunngjøringer (selv om flere av disse hadde lekket ut i forkant av konferansen).

Flere av kunngjøringene har fått egne saker her på Gamer.no. Du kan lese dem her:

PSP-nyheter

Den største nyheten på konferansen var selvsagt PSP Go, den nye PSP-modellen. Det meste av informasjon om denne ble lekket tidligere, og du kan lese om systemet i saken vi skrev mandag.

PSP Go får en veiledende europeisk pris på 249 Euro (nesten 2200 kroner med dagens kurs, men noen norsk pris er for øyeblikket ikke kunngjort), og skal lanseres 1. oktober i Europa.

Sony var klare på at PSP Go ikke skal erstatte (den oppgraderte) standardmodellen, og at begge PSP-systemene vil selges side om side. Standard PSP kommer forresten i en ny Hannah Montana-modell (i en glitrende lilla/rosa farge), med tilhørende spill.

En annen PSP-relatert nyhet var at prisen for utviklingsverktøy for konsollen nå har sunket med 80%. Dette betyr at systemet blir langt billigere å utvikle spill på, noe Sony håper vil lokke flere utviklere til PSP.

MAG (PS3)

Et av de første spillene som ble vist fram på pressekonferansen var MAG, det flerspillerorienterte førstepersonsskytespillet hvor imponerende 256 spillere kan kjempe på samme tid. Spillet ble demonstrert live over internett, hvor spillets egne utviklere kjempet om landeområder for å bli kronet til seierherrer.

Under den korte demonstrasjonen fikk vi se to lag kjempe innbitt om territorier. En av spillets utviklere forklarte at hvert lag var delt opp i fire, og vi fikk se en av troppene med soldater gjøre sitt ytterste for å ta over en av fiendenes bunkere. Tropplederen hadde tilgang på flere interessante hjelpemidler, som luftassistanse i form av raketter og rekognosering.

MAG har forventet slippdato i november 2009. Ta en titt på gameplay-demonstrasjonen her:

Final Fantasy (PS3/PC)

Sony hadde to Final Fantasy-relaterte kunngjøringer denne gangen. Først ut var nyheten om at klassiske Final Fantasy VII lanseres på PlayStation Network. Den amerikanske lanseringen finner sted i dag, og den europeiske følger forhåpentligvis på fredag (dette ble imidlertid ikke bekreftet). Spillet regnes som et av de beste i serien, så denne nyheten er utvilsomt snadder for tilhengere av japanske rollespill.

Deretter kom nyheten om at Final Fantasy FFXIV Online blir konsolleksklusivt for PlayStation 3. Dette er et massivt flerspillerrollespill som foregår i et rike som heter Eorzea. Vi fikk ingen skikkelig informasjon om spillet, men så en fargerik trailer i typisk Final Fantasy-stil.

Final Fantasy FFXIV Online lanseres i 2010, og kommer i følge en pressemelding fra Square Enix også til PC. Snart kommer forhåpentligvis mer informasjon på spillets nettsted. Her er den heftige E3-traileren:

The Last Guardian (PS3)

En av lekkasjene foran årets E3 var en trailer fra Project Trico, det neste prosjektet fra skaperne av Ico og Shadow of the Colossus. På Sony-konferansen fikk vi se en utvidet versjon av denne traileren, og vi fikk se en ung gutt legge ut på et eventyr sammen med et stort fabeldyr.

Traileren gav ingen skikkelig informasjon om hva vi kan forvente av prosjektet, men vi fikk i alle fall et navn å forholde oss til. Spillet skal nemlig hete The Last Guardian.

Ta en titt på den stemningsfulle E3-traileren her:

Agent (PS3)

Rockstar Games har lenge hatt et nært forhold til Sony, selv om de har flørtet kraftig med Microsoft gjennom sine nedlastbare Grand Theft Auto IV-episoder for Xbox 360. Nå jobbes det imidlertid med et helt nytt Rockstar-spill for PlayStation 3, nemlig Agent.

Agent vil visstnok ta spillerne på en reise jorden verden rundt. Handlingen foregår på 70-tallet, og omhandler spionasje og snikmord. Uheldigvis var dette alt vi fikk av informasjon om Agent, og vi fikk heller ikke se verken bilder eller video fra spillet. Jack Tretton fra Sony mener Agent kan bli like viktig for PlayStation 3 som Grand Theft Auto-serien i sin tid var for PlayStation 2.

Assassin's Creed 2 (PS3/360/PC)

Ubisofts Assassin's Creed 2 kommer til høsten, og vi fikk en lang gameplay-demonstrasjon hos Sony (selv om spillet også kommer til Xbox 360 og PC). Her fikk vi blant annet se de venetianske omgivelsene, den nye hovedpersonen og muligheten til å utnytte seg av ulike oppfinnelser laget av Leonardo da Vinci.

I Assassin's Creed 2 spiller vi adelsmannen Ezio Auditore da Firenze i rennesansens Italia. Han er ute etter å hevne mordet på sin far, og for å gjøre det må han legge seg ut med noen av de mektigste familiene i Venezia. Se E3-presentasjonen for å finne ut om Ezio er en fullverdig Altair-erstatter:

Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

Uncharted 2: Among Thieves er definitivt et av de mest etterlengtede spillene til PlayStation 3, og idag fikk vi sett enspillerdelen av spillet i aksjon. I den litt under fire minutter lange gameplay-demonstrasjonen følger vi Drake der han smyger seg akrobatisk rundt på takene, unngår å bli drept av et helikopter og utfordrer en skokk fiender i en hesblesende actionsekvens. Spillet både ser og høres nydelig ut, og vi kan nesten ikke vente til det kommer.

Ta en titt på gameplay-videoen fra Uncharted 2 her:

God of War 3 (PS3)

Sonys pressekonferanse på E3 ble avsluttet av den populære mytologien i God of War. Inn på scenen spaserte det to representanter fra SCEE Santa Monica, og den ene hadde med seg en håndkontroller for å vise oss spillet i sanntid. Dette er det siste kapittelet i trilogien om Kratos og denne gangen skal Zeus knertes en gang for alle.

I demoen får vi først se solguden Helios på sine trofaste gangere, hylende gjennom luften i en drakt av ild. Deretter setter Kratos etter ham ved å bruke rambukk-metoden på en rekke hjelpesløse Hades-legioner, som bokstavelig talt flyr veggimellom.

I dette klippet får vi også se de nye boksehanskene til krigsguden, samt en grad av brutalitet som har blitt å forvente av Sonys flaggskip.

God of War 3 skal etter planen lanseres i mars 2010. Ta en titt på traileren her:

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden