Apestreker fra Larian

Ny skolereform?

Våre slektninger skal lære oss matematikk.

Belgiske Larian Studios er hovedsakelig kjent for rollespillserien Divinity, men de jobber også med spill for barn. Nå har de kunngjort en ny satsing som skal lure litt mattekunnskap inn i skolten på sløve snørrunger.

Matte og aper

I Monkey Labs spiller du en liten jente eller gutt som oppdager et forlatt laboratorium. Noe har tydeligvis gått veldig galt der, for laboratoriet er fullt av skrikende apekatter med merkelige hjelmer på hodet. For å redde de stakkars dyrene må du løse typiske spilloppgaver med knapper, samlebånd og lignende, men i tillegg må du også ha matematikkunnskapene i orden.

Apene kan nemlig bare befris fra hjelmene ved å slå dem i mattebaserte minispill. Ett går for eksempel ut på å kun skyte blinker som er merket med oddetall, og et i annet må du løse matteoppgaver raskt for å navigere et romskip trygt forbi ulike hindringer.

Larian hevder spillet er et flott komplement til skolebøker, og det er beregnet for barn og unge fra sju til fjorten år. Utover å stille inn vanskelighetsgraden etter alder skal spillet også justere seg selv etter hvor god (eller dårlig) spilleren er.

Monkey Labs skal lanseres utenfor Beliga i nær fremtid, og Larian planlegger flere spil bygget på det samme konseptet.

Siste fra forsiden