Animal Crossing: New Horizons

Nye Animal Crossing har allerede solgt bedre enn Nintendo forventet

– Har gått mye raskere enn vi trodde.

Nintendo

Animal Crossing: New Horizons har offisielt tatt over tronen som det raskest solgte spillet for Nintendo Switch. Pågangen siden lanseringen i mars har vært så stor at selv Nintendo ble tatt på senga.

New Horizons-salg sammenlignet med tidligere innslag i Animal Crossing-serien.
Nintendo

– De innledende salgstallene for Animal Crossing: New Horizons har gått høyt over våre forventninger. Vi håpet å nå dagens tall i løpet av hele spillets liv, gitt hvor lenge fansen har ventet på spillet, men alt skjedde mye raskere enn vi trodde, meddelte Nintendo-sjef Shuntaro Furukawa i en samtale med investorer (via Nintendo Everything).

Ny rekord

Som Nintendo nylig avslørte fløy hele 11,7 millioner eksemplarer av Animal Crossing: New Horizons av hyllene i løpet av spillets første 11 dager. Etter seks uker klatret tallet til 13,4 millioner, som dermed løftet spillet forbi tidligere rekordholder Pokémon Sword og Shield – som solgte 12,9 millioner eksemplarer på ni uker.

Ifølge tall fra 31. mars 2020 ligger New Horizons på syvendeplass totalt på sammenlagtlisten over mest solgte spill for Nintendo Switch. Det har enda et stykke opp til Mario Kart 8 Deluxe, som sitter på 24,77 millioner, men storspill som Super Mario Odyssey og The Legend of Zelda: Breath of the Wild er innenfor rekkevidde.

Videre meldte Nintendo om en økning i salget av Switch-konsoller, som nå ligger på over 55 millioner. Sammenlignet med året før ble det faktisk solgt flere konsoller i regnskapsåret 2020, men det er verdt å påpeke at det nye tallet inkluderer Nintendo Switch Lite – som ble lansert i september i fjor.

Nintendo har store planer for de neste Animal Crossing: New Horizons-ukene.
Utvikleren lokker blant annet med museumsaktiviteter og bryllup »

Siste fra forsiden