Nye Gabriel Knight kommer ikke til Linux

– Jeg kan virkelig ikke skjønne hvorfor, sier teknisk sjef hos utviklerstudioet.

Pinkerton Road

Den kommende nyversjonen av eventyrspillklassikeren Gabriel Knight: Sins of the Fathers ble annonsert for Windows, Mac OS X, Android og iOS. Representanter for utviklerstudioet Phoenix Online Studios har imidlertid også gått ut og sagt at de ville lage en Linux-versjon av spillet. Nå har de snudd:

Det blir ingen Linux-versjon.

– Jeg hater å bringe dårlig nytt, men min tidligere uttalelse om at Gabriel Knight ville komme til Linux viser seg å ikke stemme. Jeg kan virkelig ikke forstå hvorfor, men Activision tillater ikke at spillet lages til den plattformen, sier teknisk sjef hos Phoenix Online, Weldon Hathaway, på forumet til samarbeidspartner Pinkerton Road.

Activision eier rettighetene til Gabriel Knight, som de overtok da de ble kjøpt av Vivendi Universal og slått sammen med Vivendi Universal Games. Restene av Gabriel Knight-skaperen Sierra ble dermed en del av Activision-imperiet.

Oppdatering: Hathaways uttalelser ble tidligere tolket som at Activision bevisst blokkerte en Linux-utgivelse av spillet. Han har nå beklaget dette, og sammen med Jane Jensen forsikret om at det ikke er noen «anti-Linux-konspirasjon» på gang. Jensen bekrefter imidlertid at de på nåværende tidspunkt ikke har tillatelse til å lansere spillet på Linux:

– Det er ikke noen anti-Linux-konspirasjon her. Vi lanserer ikke på konsoll heller. Det var rett og slett snakk om at «disse plattformene passer best med tanke på hvordan markedet er nå, la oss lansere det der og se hva som skjer». Det kan være vi får tillatelse til å lansere spillet på flere plattformer senere, men det avhenger av kvaliteten og salgstallene, sier Jensen.

Bilde fra nyversjonen (foto: Pinkerton Road).

Klassiker fra sjangerens gullalder

Det første Gabriel Knight-spillet kom for 20 år siden og fulgte den New Orleans-baserte forfatteren Gabriel Knight som drev research for sin nyeste bok. Her klarte han å snuble inn i en eldgammel voodoo-konspirasjon, og havnet snart i livsfare. Spillet skiltet med en mørk historie full av troverdige figurer, og kombinerte virkelighet og fiksjon på en spennende måte.

Nyversjonen vil skilte med den samme voksne handlingen og fokuset på gåter som originalen, men den todimensjonale grafikken har blitt byttet ut med mer moderne 3D-grafikk, og lydsporet har blitt innspilt på nytt.

De to første spillene i Gabriel Knight-serien regnes fortsatt som noen av de aller beste eventyrspillene som er gitt ut, og podkastgjengen fra Retro Crew er noen av spillets mange tilhengere.

Spillskaper Jane Jensen jobber også med et nytt eventyrspill, som har mange likhetstrekk med Gabriel Knight-serien. Det heter Moebius, og vi møtte henne på Gamescom i august for å snakke om spillet.

Gamer.no har tatt kontakt med Activision for å høre deres mening om saken.

Siste fra forsiden