Nye Grim Fandango får pek-og-klikk-kontroller

Takket være en iherdig tilhenger som modifiserte originalspillet.

Double Fine har gitt oss et lite innblikk i utviklingen av deres nyutgave av eventyrspillklassikeren Grim Fandango, og der har de blant annet røpet at spillet vil få støtte for pek-og-klikk-kontroller.

Del to av utviklerdagboken.

Denne støtten kommer etter at utviklerne har samarbeidet med Tobias Pfaff, som utviklet en pek-og-klikk-modifikasjon til det originale Grim Fandango.

De som planlegger å spille spillet med håndkontroller, for eksempel på PlayStation 4, kan også glede seg til et oppgradert kontrollsystem.

Oppgradert klassiker

Ellers snakket utviklerne mye om utfordringene med å oppgradere spillets grafikk og filmsekvenser til dagens standard, og heldigvis har de fått tilsendt massevis av originalfiler fra LucasArts slik at det blir mulig å gjenskape spillet på best mulig vis.

Det nye spillet vil kjøre i HD-oppløsning, og vil blant annet ha bedre modeller og oppgradert lyssetting.

For eventuelle nykommere kan vi fortelle at Grim Fandango er et eventyrspill satt til livet etter døden. Spillets verden er inspirert av aztekernes myter og klassisk film noir, og spillet fikk svært god kritikk da det kom ut i 1998.

Nå er nyversjonen altså på vei til «så mange plattformer som mulig», inkludert PlayStation 4, Vita og de tre vanlige PC-systemene.

Double Fine jobber også med andre del av det folkefinansierte eventyret Broken Age.

Siste fra forsiden