Nye Grim Fandango bekreftes for PC-formatene

Double Fine har røpet at spillet ikke blir helt PlayStation-eksklusivt.

Disney

På E3 ble Sonys Adam Boyes møtt av stor jubel da han annonserte at en nyversjon av eventyrklassikeren Grim Fandango skulle komme til PlayStation 4 og Vita.

Selv om spillet ikke ble annonsert for noen andre formater skapte sjef for utviklerstudioet Double Fine, Tim Schafer, et håp i PC-spillernes hjerter ved å ordlegge seg ganske spesifikt på Twitter.

Videotilbakeblikk på spillet.

– Prat om andre plattformer kommer snart. Sony har vært en stor hjelp i å få dette til å skje, og vi er begeistret for å utvikle en konsollversjon med dem, sa han.

PC-versjoner bekreftet

Mange tolket dette som at spillet ville bli konsollekskusivt for PlayStation, men at det også ville komme til ett eller flere PC-formater. Og nå ser det ut som de hadde rett, for Double Fine har nemlig twitret følgende:

– Vi er glade for å kunne annonsere at Grim Fandango også kommer til PC, Mac og Linux sammen med PlayStation 4 og Vita.

Spillet vil lanseres på alle formatene samtidig.

Grim Fandango foregår i et azteker-inspirert dødsrike inspirert av klassisk film noir. Du får rollen som Manny Cavalera, som må legge ut på ei farlig reise gjennom dødsrikets underverden for å hjelpe ei vakker kvinne.

Spillet kom opprinnelig ut på PC i 1998, og fikk mye ros. Det har imidlertid også vært kjent for dårlige salgstall, noe spillskaper Tim Schafer mener er urettferdig ettersom det møtte målene utgiver LucasArts hadde satt, og ble profitabelt.

Tim Schafer og gjengen jobber også med et annet eventyrspill for tiden, nemlig del to av Broken Age. Vi likte den første delen godt.

Siste fra forsiden