Nye NES-klassikere til GBA

Nintendo lover mer moro fra fortiden. Denne gangen er det NES-klassikerne Metroid, Dr. Mario, Castlevania og Zelda II som blir lagt ut for salg til GBA.

Nintendo Entertainment System var den første konsollen som virkelig ble allemannseie. Den fikk en lang rekke klassiske spill, og dette er noe Nintendo vet å utnytte seg av. For en tid tilbake lanserte de åtte klassiske NES-spill til GBA, og etter som disse ble en suksess står de nå klare med fire nye klassikere. Disse vil bli lansert like over nyttår i Europa.

De fire spillene er Metroid, Dr. Mario, Castlevania og Zelda II: The Adventure of Link. Metroid introduserte legendariske Samus Aran til spillere verden over, og er et temmelig vanskelig plattformspill sett fra siden. Det skal nevnes at spillet også er inkludert som en opplåsbar bonus i Metroid: Zero Mission, så hvis du allerede har det spillet til GBA-en din er det kanskje lurt å spare pengene dine til noe annet.

Dr. Mario er et hektisk hjernetrimspill i stil med Tetris og Columns, og her får rørleggerutdannede Mario en legefrakk og jobben med å utrydde en farlig sykdom ved hjelp av fallende piller. Spillet kan spilles alene, men kommer også med et tospillermodus som har fått mye skryt.

Zelda II: The Adventure of Link er et rollespillinspirert actioneventyr hvor Link må legge ut på en reise for å finne en gjenstand som kalles "Triforce of Courage". Bare denne kan redde Hurule fra en stor katastrofe. Spillet dropper det tradisjonelle "ovenfra og ned"-synspunktet i Zelda-serien og kommer med et plattformpreget gameplay sett fra siden.

Det samme gjør Castlevania, hvor spilleren må kjempe mot selveste Grev Dracula og hans hær (bestående av en uhygienisk stor mengde levende døde). Spillet er skremmende vanskelig, men regnes fortsatt som en klassiker og er i manges øyne verd å kjøpe for musikken alene.

Siste fra forsiden