Nye Shadow of the Beast får Amiga-versjonen inkludert

Et av de mest kjente Amiga-spillene gjenoppstår på PlayStation 4, sammen med David Whittakers legendariske lydspor.

Roger Dean/Sony

Actionspillet Shadow of the Beast var et av spillene som demonstrerte Amiga-plattformens avanserte egenskaper, og var med å gjøre maskinen svært populær på åttitallet. Takket være en distinkt stil, mengder av farger på skjermen samtidig og opp til tolv lag med grafikk som skrollet uavhengig av hverandre, leverte det en imponerende visuell opplevelse.

Grafikken ble kombinert med et lydspor som benyttet seg tungt av samplede instrumenter, og dermed ble presentasjonen ganske heftig i en tid der folk var vant med Commodore 64, ZX Spectrum og Nintendo Entertainment System.

Født på nytt

Nye Shadow of the Beast.
Sony

Den 17. mai gjør Shadow of the Beast-serien comeback på PlayStation 4, og det nye spillet virker som et rimelig heftig God of War-aktig actionspill. Denne uken ble det dessuten klart at den originale Amiga-versjonen inkluderes i pakken. Siden spillet er kjent for sin høye (og, ærlig talt, ikke helt rettferdige) vanskelighetsgrad, har utviklerne lagt til muligheten til å skru på hjelpemidler som uendelig liv.

I tillegg er det originale lydsporet til David Whittaker med i spillet, men dette må du låse opp gjennom spillingen. Når du først har gjort det, kan du velge å spille med orginalmusikken i stedet for det nykomponerte lydsporet fra Ian Livingstone. Boksbildet fra kunstneren Roger Dean blir også tilgjengelig.

Roger Dean og originaldesigner Martin Edmondson bidrar med noen tanker om Shadow of the Beast på Amiga.

Første gang et Amiga-spill kommer på PlayStation 4?

Utviklerne tror dette er første gangen et emulert Amiga-spill noensinne har funnet veien til en Sony-konsoll, og jeg kan i alle fall ikke komme på noen andre tilfeller hvor dette har skjedd.

Forhåpentlivis blir det ikke den siste – Sony eier jo hele Psygnosis-biblioteket, som blant annet har spill som Lemmings og Digital Illusions-perlen Benefactor. Det tredje Shadow of the Beast-spillet regnes også som en klassiker, og er et betydelig bedre spill enn den beintøffe originalen.

Det er forøvrig ikke bare PlayStation 4-eiere som får stifte bekjentskap med Amiga-plattformen. Også på den digitale distribusjonsportalen Steam har det dukket opp et Amiga-spill – men det er faktisk helt nytt.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Spillhistorie.no, der du også kan finne store tilbakeblikk på Amiga-spill som Alien Breed 3D og Tower of Babel.

Siste fra forsiden