Nye spill til gamle plattformer

Cronosoft har nylig kunngjort Higgedy Piggedy til ZX Spectrum og Astro Nell til Vic 20, mens Protovision har kunngjort Tanks 3000 til Commodore 64.

Tenk deg en verden der det fortsatt er fullstendig mulig å kjøpe helt nye spill til 8-bit-plattformer som ZX Spectrum og Commodore 64. Høres usannsynlig ut, ikke sant? Vel, det er faktisk mulig, og i forrige uke dumpet det inn to ulike pressemeldinger - en fra britiske Cronosoft, og en fra tyske Protovision - som begge kunngjorde nye originalspill til svært gamle plattformer.

Cronosoft sine to spill er Higgedy Piggedy til ZX Spectrum og Astro Nell til Commodore Vic 20. Førstnevnte er skrevet av Jonathan Caulwell, og er et plattform/tenkespill hvor du må guide en gruppe intergalaktiske griser til markedet, slik at de kan bli til fremtidsbacon. Astro Nell er skrevet av Matt Simmonds, og er inspirert av Jet Set Willy. Nell har landet på en fremmed planet, og må nå utforske planeten for å finne brenselscellene han trenger for å komme seg bort igjen.

Commodore 64-spillet Tanks 3000, fra Protovision, er utviklet av Markus Spiering, og er et actionspill for opp til fire spillere samtidig (Protovision har forøvrig tidligere lansert en liten sak som lar deg koble fire joysticker til en C64). Handlingen sees ovenfra, og målet er å navigere seg gjennom ti ulike slagmarker fylt av miner, labyrinter og farlige motstandere. Spillet kommer med flott grafikk i 16 farger, og fem forskjellige SID-melodier.

Siste fra forsiden