Nyheter fra spillindustrien

Leketøysgiganten Bandai vil slå seg sammen med Namco, og britiske Elixir Studios legger ned virksomheten. I tillegg har State of Emergency 2 funnet et nytt hjem.

Leketøysgiganten Bandai og spillutgiveren Namco har nå kunngjort at de vil inngå et partnerskap, hvor Bandai skal eie 57 prosent av aksjene og Namco får kontroll over de resterende 43 prosentene. De to selskapene vil i fremtiden operere under navnet Namco Bandai Holdings Inc.

Avtalen er verd 1.6 milliarder dollar, og gjør Namco Bandai til det nest største spill- og leketøysselskapet i Japan (etter Sega-Sammy). Begrunnelsen for sammenslåingen er at denne vil sikre Bandai fortsatt vekst i et stadig mer konkurransefylt marked. Sammenslåingen skal etter planen fullføres innen utgangen av september.

Den britiske utvikleren Elixir Studios har besluttet seg for å legge ned virksomheten, etter at utgivelsesavtalen for en viktig tittel gikk i vasken. Elixir har produsert to spill; Republic: The Revolution og Evil Genius, og skal ha jobbet med en etterfølger til Evil Genius, samt en tittel som het Blue Room, hvor du kontrollerte en slags Men in Black-organisasjon som beskyttet jorden mot farlige (og ikke fullt så farlige) inntrengere fra det ytre rom.

Elixir sin andre tittel, MMORPG-spillet Republic Dawn, vil ikke bli påvirket av nedleggelsen, da den praktiske utviklingen av tittelen foregår hos Nicely Crafted Entertainment. Elixir sin sjef, Mark Hewitt, hadde dette å si til Gamesindustry.biz:

- Det ser ikke ut til at dagens spillindustri lenger har plass til små, uavhengige utviklere som ønsker å jobbe med innovative og originale ideer. Kanskje det ikke lenger er noe behov for dem.

En litt mer positiv nyhet er at State of Emergency 2, som var under utvikling hos skotske VIS Entertainment (som har lidd samme skjebne som Elixir), nå har fått et nytt hjem, hos DC Entertainment. Hva som skjer med de øvrige titlene VIS jobbet med da de gikk konkurs er ikke klart.

Siste fra forsiden