Prince of Persia Redemption

Nylig avdekket video viser kansellert Prince of Persia-spill

Prince of Persia Redemption fikk aldri se dagens lys.

En video fra et ukjent Prince of Persia-spill går sin seiersgang på nettet, etter at den på mystisk vis dukket opp onsdag kveld. Spillet skulle hete Prince of Persia Redemption, men etter alt å dømme kom prosjektet aldri skikkelig på beina.

Prince of Persia Redemption fikk aldri se dagens lys.
PositiveLauncher/YouTube

Klippet, som du kan se øverst i artikkelen, byr på alle de faste Prince of Persia-elementene, med klatring, løping på vegger og manipulering av tid. Det hele snekres sammen i en actionfylt sekvens, som riktignok ikke viser ekte «gameplay».

Ifølge animatør Johnathan Cooper – som tidligere har jobbet med Assassin's Creed-spill hos Ubisoft – er hele videoen forhåndsrendret, med det mål å vise hvordan det endelige spillet kunne ha endt opp med å se ut. Hvorvidt spillet kom seg forbi dette stadiet er uklart, men Cooper har sin egen teori om hvorfor Prince of Persia-prosjekter har en tendens til å ende opp i bøtta.

– Dessverre skrinlegger Ubisoft gjerne Prince of Persia-spill oftere enn andre serier. Det er fordi, så vidt meg er bekjent, serieskaper Jordan Mechner fortsatt eier rettighetene og dermed er fortjenestemarginen mye lavere, skriver Cooper på Twitter.

Hva akkurat denne videoen angår, ble den opprinnelig lastet opp på YouTube i 2012. Ettersom det ikke har dukket opp før nå kan vi gå ut ifra at det har ligget skjult – slik at kun de med direktelenke har tilgang, men av en eller annen grunn har eieren av kontoen bestemt seg for å slippe allmennheten til.

Ubisoft byr på mer Assassin's Creed-action senere i år.
Assassin's Creed Valhalla handler om norske vikinger »

Siste fra forsiden