– Nyskapingen skjer på PC

Valve-sjef Gabe Newell er ikke i tvil om hvordan spillindustrien drives videre.

Det snakkes stadig om at PC-en er døende som spillmaskin, at konsollene tar stadig større jafs av kaken og at det er slik det skal forbli. Til tross for det gjør PC-utviklere som Valve (Team Fortress, Half-Life, Steam) og Blizzard (Warcraft, Diablo, Starcraft) stadig større suksess, og setter nye rekorder.

Valve er aktuelle med Portal 2 i vår.

Nå har sjefen for Valve, Gabe Newell, tatt bladet fra munnen i et nylig intervju med bransjenettstedet Develop. Han er ikke i tvil om hvilket format som er ledende.

– Vi ser PC-en som et innovasjonssentrum, enten det er snakk om mikrotransaksjoner, MMO-er, «free to play» eller et spill som CityVille - som har 84 millioner spillere etter å ha vært ute i én måned. For oss er dette et tegn på at nyskapingen skjer på de åpne plattformene, sier han.

Newell burde vite hva han snakker om, Valves Steam-tjeneste er en sentral for det meste som har med PC-spilling å gjøre. Med over 25 millioner brukere har nettverket gjort stor suksess, og selv om de utgir spill til både Xbox 360 og PlayStation 3 så er det ingen tvil om hvor de satser tyngst.

Disse utspillene underbygger for øvrig mye av det Crytek-sjef Cevat Yerli forklarte tidligere i år, da han hevdet at PC-en ligger en konsollgenerasjon i front. Det er ingen tvil om at konsollenes lange levetid og gedigne suksess har stukket kjepper i hjulene for PC-salget, men dommedagsprofetene får nok ikke rett med det første.

Valves neste spill, Portal 2, utgis 22. april her til lands. For å korte ned ventetiden kan du lese vår sniktitt av gåteløsingsspillet.

Lurer du på hvilke andre spill vi har i vente? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden