Activision stenger og kutter

Nytt blodbad

Web of Shadows-utvikleren er lagt ned, og en annen utvikler er redusert.

Shaba Games ble grunnlagt i 1997, og de fleste av prosjektene deres har dreid seg om ekstremsport. For noen år siden fikk de muligheten til å jobbe med Spider-Man-lisensen. Resultatet ble Spider-Man: Web of Shadows, men salget gikk ikke så godt som eier Activision hadde håpet på.

Web of Shadows levde vist ikke opp til Activisions forventninger

I et par dager har det gått rykter om at studioet legges ned, og Joystiq melder at Activision nå har bekreftet dette. Ifølge selskapets uttalelse bestod ikke Shaba deres forrige evaluasjon, og er dermed stengt.

Dette er ikke det eneste kuttet Activision har foretatt i løpet av den siste uka. Tidligere i år kjøpte de 7 Studios, som da jobbet med Scratch: The Ultimat DJ. Spillet er en konkurrent til Activisons eget DJ Hero, og oppkjøpet førte til rettsoppgjør mellom Activison og Scratch-utgiver Genius Products.

Activision var visst ikke fornøyd med kjøpet, for de har kuttet tredve stillinger. Dette skal være halvparten av studioets ansatte. Grunnen er visstnok at 7 Studios skal fokusere på utviklingen av musikkspill, og kuttet reflekterer Activisions fremtidige utgiverplaner. Nøyaktig hva de mener med det vet vi ikke.

Siste fra forsiden