Reisebrev: GDC 2010, dag 3

Nytt drama på veien

Lasse med i The Wire, mens Mikael drepte med Grammy-vinner.

SAN FRANCISCO (Gamer.no): Jøss, der var onsdagen snart omme. Tiden flyr kjappere enn ei kule når man har det moro/jobber ræva av seg. I det forrige reisebrevet fikk vi en del klager fordi vi ikke avslørte i selve saken hva vi hadde til middag i går. Vel, kjære gourmetvenner, det var fordi det ikke var noe spesielt spennende.

Mikael tar en pause. Ok, det er ikke meg, da. (Foto: Mikael H. Groven, Gamer.no)

Lathans

Vi (les: jeg) orket ikke dra så langt for kveldens siste måltid, så det ble dørgende kjedelige California Pizza Kitchen rett over gata. Lasse kjørte som vanlig forrett, og spiste noe bagellignende med ost på man faktisk presterte å kalle Foccacia. Jeg nøyde meg med en halvliter og ventet på hovedretten. For min del ble det en helt grei Jambalaya, med spagetti (!). Min reisevenn gikk for noe kyllinglignende druknet i fløte og melk toppet med en halv milliard kapers.

Etter en god natts søvn var det klart for en ny dag på GDC, og nok en gang var vi tidlig oppe. Klokka hadde så vidt passert åtte da vi smatt ut hotelldøra og dundret ned mot Mel’s Diner. Her hadde personale på 43 stykker klart å presse inn det som tilsvarer en norsk småby på 300 kvadratmeter. Da sier det seg selv at det tok litt tid før frokosten kom på bordet. Vi kunne notere at appelsinjuicen var fortreffelig, før vi fastslo at også omeletter blir kvalmende med en halv kilo smeltet cheddar i kjernen.

Et par kilo tyngre bar det mot messeområdet. Lasse hadde et par avtaler med EVE Online-utvikler CCP, mens jeg tok turen til nok et luksushotell for å kikke på en rykende fersk tittel. Spillet det er snakk om får du lese mer om på Gamer.no mandag kveld, men jeg kan avsløre såpass at vi snakker action og littegranne rollespill i en pen innpakning.

3D er den nye vinen. (Foto: Mikael H. Groven, Gamer.no)

Etter avtalen var det å jobbe på med skriving for min del, med en bemerkelsesverdig kjedelig lunsj som mellomstasjon, før jeg satte nesen mot messegulvet for å kikke på Illfonics spennende Ghetto Golf. Messen åpnet for alvor i dag, og det merker man på kroppen. Folkehavet var enormt, og spillkjendiser som Peter Molyneux menget seg glisende med menigmann.

Vel fremme hos Illfonic viste det seg at man ikke viste frem sitt beryktede golfskytespill. Isteden fikk vi teste en arenaskyter basert på Quake 1-motoren. Rask moro, men ikke noe særlig mer. En stor bonus at jeg sto ved siden av produsent og megastjerne Raphael Saadiq, selv om jeg ikke visste hvem det var før jeg sjekket Wikipedia. Spillet kommer for øvrig på Xbox Live, PC og PSN en gang i løpet av året. Ghetto Golf forventes i første kvartal av 2011.

Forelska, haha!

Der jeg hadde litt uflaks utpå ettermiddagen, hadde Lasse snopavtaler rett borti nabolaget. Arrangør var 2K Games, og uten at vi skal avsløre for mye kikket han på og testet to gigatitler. Vi snakker strategi og organisert kriminalitet, sniktitter kommer! I mellomtiden får bare mine unge reisevenn fortsette å snakke drømmende om 2K Games’ lekre PR-dame. La oss håpe hun er opptatt og/eller kresen, hvis ikke er det bare å slå fra seg at Trønder’n kommer seg hjem herifra.

Nintendo i huset. (Foto: Mikael H. Groven, Gamer.no)

Han kunne faktisk risikert å komme hjem i en kiste, min kjære kollega. På vei hjem fra 2K-visningen klarte han å gjøre samme tabben som jeg gjorde i fjor, og rote seg inn i et nabolag tatt rett ut av The Wire. Strøket heter Tenderloin og skal visstnok være et av de farligste i mellom Seattle og Los Angeles. Her faller folk som fluer i ville skytekamper mellom gjenger, og det sier seg selv at en kritthvit midtnorsking med nesa i sky er fritt vilt på slike livsfarlige gater. Heldigvis fikk han evakuert seg selv med en veltimet u-sving, og slapp dermed unna med alle kroppsdeler i behold.

Akkurat nå har vi vært ute for å handle litt jobbproviant, her skal det skrives så tastene spruter veggimellom. Det er også mulig vi får besøk av medgamer Kent William Innholt som holder til her i strøket, hvem vet hva som kan skje da? Det eneste som er helt sikkert er at vi snart må få oss en smellfeit hamburger eller fem innabords på denne turen – man kan da for pokker ikke campe i Amerika uten å fortære denne fantastiske nasjonalretten?

Fredagen blir meget spennende for oss. Vi skal høre selveste Sid Meier tale, for så å bli transportert opp til LucasArts’ hovedkvarter ved Golden Gate for å spille en av de aller største spillene som er under utvikling for tiden. Så det er vel bare å henge med her på Gamer.no.

På gjenles i morgen, brunostelskere!

Siste fra forsiden