Nytt liv for Flight Simulator-serien

Ny flysimulator ventes i 2015, og Flight Simulator X kommer til Steam.

Kan du identifisere denne amerikanske storbyen?
Microsoft

Dovetail Games, studioet bak Train Simulator-serien og det nyannonserte Dovetail Fishing, har inngått en avtale med Microsoft som gir dem retten til å utvikle og utgi nye produkter basert på Flight Simulator-plattformen.

Flight Simulator X. Du aner ikke hvor mye jeg sliter.

Flight Simulator-serien debuterte så langt tilbake som i 1982. Microsoft stengte utviklerstudioet bak Flight Simulator-spillene i 2009, og forsøkte seg senere med en ikke helt vellykket arvtaker ved navn Flight.

Nytt spill i 2015

Dovetail sier i en pressemelding at de sikter på å gi ut en ny lansering i 2015. Ifølge en presisering de har gitt til GameSpot vil ikke det nye spillet hete Flight Simulator, men vil bygge på Microsofts flysimulatorteknologi.

Før det skjer vil Dovetail gi ut seriens siste spill, Flight Simulator X, på Steam. Dette er Gold-versjonen av spillet, som er en kombinasjon av Deluxe-versjonen og Acceleration-ekspansjonen.

Microsoft Flight ble ingen suksess.

Steam-lanseringen vil finne sted senere i år. Dette blir første gang i seriens historie at den blir tilgjengelig på Valves digitale distribusjonsplattform.

Om 2015-spillet har Dovetail lite å si, men de hevder at de vil jobbe tett med det store miljøet rundt Flight Simulator, og ønsker deres involvering velkommen.

Miljøet selv har mottatt nyheten med blandede reaksjoner. På den ene siden er mange glade for at serien nå får fortsette, men på den andre er det også frykt for at Dovetail vil følge samme modell som Microsoft Flight, hvor man kun får tilgang på en liten del av verden og må betale for å få mer.

Flight Simulator-spillene har alltid modellert hele kloden, i varierende detalj, og muligheten til å fly hvor du vil har vært et av fundamentene i serien.

Microsoft annonserte nylig at deres Flight-spill blir nedlagt i høst.

Siste fra forsiden