Microsoft stenger Flight

Mens ryktene går om salg av serien.

Microsoft

Microsoft Flight var oppfølgeren til selskapets Flight Simulator-serie, som var fast inventar i spillverdenen fra første utgave dukket opp i 1982 til Microsoft la ned utviklerteamet i 2009. Flight var et «free to play»-spill der man måtte betale for tilgang på nye fly og steder å fly, men overlevde bare seks måneder i markedet før Microsoft igjen satte kroken på døra.

Microsoft Flight.

Det har imidlertid fortsatt vært mulig å benytte seg av spillet, men nå er det i stor grad slutt. Den 14. oktober i år vil Microsoft legge ned flerspillerserverne, og selv om enspillerdelen i stor grad vil fortsette som før vil det ikke lenger være mulig å registrere seg som en ny spiller. Spillerne får også bruke det nedlastbare innholdet de har kjøpt.

Microsoft bruker også anledningen til å takke de tusenvis av spillere som har brukt tid på vingene i Flight.

Man kan kun fly over Hawaii og Alaska i Microsoft Flight. .

Har merkevaren blitt solgt?

Det er fortsatt et rikt miljø rundt flysimulatoren Flight Simulator X, som i motsetning til Flight lar spillerne fly over hele verden og er åpen for tredjepartsutvidelser som ekstra fly, terrengpakker med høyere detaljer og så videre. I årenes løp har det vokst opp en hel industri rundt simulatoren, og norske simulatortilhengere kan blant annet se frem til en ny terrengpakke som dekker Norge.

Microsoft Flight Simulator X med noen tilleggspakker.

Simulatorplattformen bak spillet ble i sin tid solgt til flyprodusenten Lockheed-Martin, som videreutvikler den i form av deres egen flysimulator ved navn Prepar3D. Ulempen med denne simulatoren er at den ikke kan selges som et underholdningsprodukt, men det er fortsatt mulig for enhver som er interessert i å kjøpe den.

Samtidig går det rykter om at Microsoft har solgt rettighetene til Flight-merkevaren. Da disse opprinnelig dukket opp var det snakk om at det skulle komme en annonsering på E3, men dette skjedde ikke. Hvem som skal ha kjøpt serien er det ingen som vil ut med, men folk har tippet alt fra Train Simulator-utviklerne Dovetail Games, som nylig annonserte fiskespillet Dovetail Fishing, til de hviterussiske World of Tanks-utviklerne Wargaming.net.

Om rettighetene faktisk er solgt, kan det være en medvirkende årsak til at Microsoft nå legger ned driften av Flight.

Siste fra forsiden