På tide å gi Flight Simulator X et ansiktsløft?

Verden oppgraderes i ny ekstrapakke, og Norge blir snart langt lekrere.

Det er mange år siden Microsoft lanserte det tiende og siste spillet i Flight Simulator-serien, men tidenes mest populære sivile flysimulator lever fortsatt i beste velgående. Dette er takket være en drøss med tredjepartsutviklere som lager en jevn strøm av ekstrainnhold til spillet, og her får vi alt fra svært realistiske fly med tonnevis av detaljer til lekre oppgraderinger av flyplasser og landskap.

Norge i FTX Global.

En av de største aktørene i markedet er Orbx Systems, som har fått massevis av skryt for sine oppgraderinger av det tidvis håpløst udetaljerte terrenget i originalversjonen av Flight Simulator X. De har blant annet forbedret New Zealand og store deler av den amerikanske vestkysten, og de har også tatt for seg Storbritannia.

Nå har de lansert en terrengpakke som oppgraderer hele verden med nye teksturer. Denne heter FTX Global, og er kompatibel med eksisterende terrengpakker som oppgraderer selve detaljnivået i landskapene, samt Orbx' egne produkter. I tillegg planlegger de å lansere egne «landclass»-pakker som oppgraderer detaljene i terrenget.

Gode nyheter for nordmenn

For nordmenn som liker å fly på hjemmebane har Orbx flere spennende nyheter på gang. De har nemlig annonsert en pakke som heter FTX Norway South, som vil oppgradere hele Sør-Norge opp til og med Trøndelag. Denne pakken vil lanseres tidlig neste år.

Den kommende Narvik-flyplassen.

– Personlig synes jeg det er veldig spennende å kunne bringe Europas svar på Pacific North West til markedet, og jeg er overbevist om at det blir en svært populær utgivelse, sier Orbx-sjef John Venema på selskapets forum.

Orbx har også røpet at Nord-Norge får samme behandling senere, og de har allerede annonsert en oppgradert versjon av Narvik Lufthavn. Denne er det norske Tore Stranden som utvikler.

Narvik er i utgangspunktet ment som et tilleggsprodukt for FTX Global, men vil oppgraderes til å støtte FTX Norway North når den pakken lanseres.

Oppdatering: Orbx har i ettertid annonsert at hele Norge lanseres i én pakke. Planen er nå en utgivelse før slutten av 2014.

Les også: Bitt av flybasillen
Les også: Over og ut for Microsoft Flight

Dette ser bra ut.

Siste fra forsiden