Nytt spill fra skaperen av Tetris

Russiske Alexey Pajinov står bak et av tidenes desidert mest populære spillkonsepter. Nå jobber han med et nytt spill.

Tetris er et av få spill som absolutt alle kjenner til. Hvis ikke du har peiling på hva Tetris er, så er det rett og slett noe galt med deg. Det hele startet i 1985, i Sovjetunionens hovedstad, Moskva. Alexey Pajinov, fra det russiske vitenskapsakademiet, skapte spillet på en Electronica 60-datamaskin. Det ble raskt oversatt til PC, og året etter hadde det spredd seg forbi jernteppet til Europa, og spillet kom etter hvert ut til alle de populære formatene.

Årene etter blir svært turbulente for den gryende franchisen - en rekke selskaper kjemper om utgivelsesrettighetene til spillet, og noen bruker svært skitne midler. Etter en haug av søksmål og motsøksmål endte konsollrettighetene opp hos Nintendo, som var fullstendig klar over konseptets potensial. Resten av historien kjenner vel de fleste - spillet ble lansert på GameBoy, og solgte sannsynligvis flere kopier av Nintendos bærbare spillkonsoll enn noe annet spill. GameBoy-versjonens popularitet er så stor at mange faktisk tror den var den første Tetris-versjonen.

Alexey Pajitnov fikk dessverre aldri oppleve noen særlig stor del av suksessen - takket være alle de lugubre avtalene som ble inngått på åtti- og nittitallet, havnet mesteparten av pengene i lommene på større selskaper og smarte forretningsmenn. I tiden etter Tetris hadde han en viss suksess med Microsoft Entertainment Pack: The Puzzle Collection, samt Pandora's Box, Hexic og andre mer eller mindre kjente hjernetrimspill. Nå har WildSnake Software kunngjort at de samarbeider med den legendariske designeren om en serie nye spill.

Det lille selskapet WildSnake er mest kjent for de innovative flipperspillene deres, som har fått god kritikk av spillpressen. WildSnake sine spill blir stort sett lansert over nettet, og kan kjøpes direkte fra nettstedet deres. Det første spillet fra Alexey Pajitnov og WildSnake er under utvikling nå, og detaljene vil kunngjøres snart. Det går ikke frem hvilke plattformer spillet kommer til, men med tanke på WildSnake sitt solide PC-fundament tror vi det i alle fall kommer til denne plattformen.

Siste fra forsiden